Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare Sansui?


Recommended Posts

  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mda,insa daca as gasi un indiciu din ce incinte provin,poate as gasi si ceva caracteristici,precum si vechimea lor.

Alea din poza par reconditionate sau mi se pare mie ca au suspensia schimbata si sunt mai "poleite" in ciuda descrierii de "noi"?

M-ar interesa sa fac din ele niste monitoare,cuplate cu ceva tot ieftin,de la RFT,

http://www.okazii.ro/sisteme-audio/difuzoare/difuzor-driver-rft-l9821-b-a114046053

filtrate cu

http://www.okazii.ro/casti/altele/filtre-driver-40w-rms-4-ohm-set-2-buc--a52669630

insa as scoate atenuarea aia,ca sa pot aduce pe aceeasi linie acel Sansui cu RFT-ul,sau cel putin sa vad daca ar trebui atenuat,macar blind test,in lipsa caracteristicilor Sansui...si sa fac un filtru separat pentru Sansui si sa le tai undeva de unde taie acel filtru,sau sa las Sansui-urile libere fara filtrare. :nas:

Link to comment

1 - filtrele din link sunt doar pt. inalte. Ce te faci cu basul? nu il filtrezi?2 - filtrele se calculeaza si se executa individual in fiecare caz in parte dupa caracteristicile cutiei, difuzoarelor, etc... Daca le imperechezi asa, una de aici, alta de dincolo o sa iasa o porcarie care poate sa fie si periculoasa pe alocuri.

Link to comment

Stiu ca sunt pt inalte,dar asta e intrebarea,daca nu cunosc caracteristicile la acele woofere Sansui-deja le-am comandat-cum sa fac un filtru?Le-as taia de unde pleaca inaltele,avand in vedere ca e vorba de 2 cai,monitoare,un woofer Sansui + un tweeter RFT.Asta in cazul in care Sansui urca pana la 2500Hz,de unde taie filtrul inaltelor,daca nu fac un filtru la ambele,inalte si bass.Pentru asta am intrebat daca stie cineva de ele.Si poate fac si un filtru...

Link to comment

Perfect de acord cu Zal.Referitor la difuri,din cate zic eu e posibil sa fie ori full-range ori ceva mid-bass,concluzii bazate din studierea imaginilor,difuri de putere mica sub 50W,posibil 8 ohmi.Daca ar fi asa,ar fi perfecte pentru micul meu proiect nepretentios cu Sansui si RFT.

Link to comment

Iti spune ceva vorba ca,de cat dai de atat ai?Eu zic ca e un pret ok perechea.Daca era SAL sau alta pocnitoare,eram de acord cu tine,insa e Sansui,sunt noi si...originale,daca toate criteriile sunt descrise corect. :freaza: Da,merg si sateliti din ele...

Link to comment

Am primit difuzoarele.Intr-adevar corespund descrierii,adica,NOI,nefolosite,nerodate spuneti cum vreti,avand si o protectie speciala in fata pentru transport.De la pers in cauza am aflat,dupa cum spune ca are un stoc mai mare de difuri noi noute,mai multe branduri,provenind din depozitul unui service din Viena,inchis,al carui stoc de componente a fost lichidat prin vanzare.Difurile sunt perfecte in constructie,membrana de hartie,suspensie textila tratata cu ceva cauciucat,calota din material textil transparent netratat.Diametrul bobinei e de circa 3cm precum se vede prin calota.Magnetii nu sunt mari.Inca nu am gasit alte date despre difuri si inca nu am avut timp sa fac ceva masuratori,insa asa cum am presupus,par niste bass-medii,sau undeva pe acolo,in nici un caz bass,chiar si la 17 cm diametru.Merg perfect pentru niste monitoare,sau sateliti ori o boxa centrala intr-un sistem.Sunt multumit de achizitie.Sa vedem ce pot face cu ele impreuna cu RFT-urile ce vor veni.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines