mdll Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 am gasit de curand un pickuo mai vechi, model Electronica 3 cu sapte benzi pt radio si casetofon. problema care o are este ca nu pot sa dau volum mai mult de 50% pe orice canal ca incepe sa baraie, foloseste 2 x TDA2030, daca scot basul de tot chiar pe minus pe la 75% nu mai intelegi nimic.. vreo idee cineva? Link to comment
Relav Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Digur ai condensator (condensatori) uscati. Verifica mai intati ce se intampla cu tensiunea de alimentare pe cele 2 ramuri (+ si - fata de masa) cand dai amplificatorul mai tare si baraie. Daca scade mult atunci vezi mai intai de cei 2 condensatori mari de filtraj. Link to comment
mdll Posted June 19, 2012 Author Share Posted June 19, 2012 e ceva in genul ala de aici http://images03.olx.ro/ui/20/70/89/1336 ... Brasov.jpg si gasesc sa schimbi acei condesatori daca ii sunt buba, sau macar ceva inlocuitori? Link to comment
tinel Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 schimba si condensatorii aceia gri (parca 100 de micro ) cu unii de aceiasi valoare si la tensiune cat de mare se poate (sa incapa condensatorul acolo)... Link to comment
mdll Posted June 19, 2012 Author Share Posted June 19, 2012 100 yF ,6.3 vcc exact asta e valoarea la cei gri. Asadar maine ma duc la magazin sa achizitionez condesatorii acesti gri, azi fac lista,, sa mai ia ceva asa pt orice eventualitate ? Condesatorii aceia albi, mari nu pot sa ii schimb cu nimic? Link to comment
mircea888 Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Condesatorii aceia albi, mari nu pot sa ii schimb cu nimic?Ar fi bine sa-i schimbi, sunt electrolitici romanesti, deci ai toate sansele sa fie varza dupa atata timp. Vezi ca nu o sa gasesti dub forma aia (axiali) dar prelungesti tu unul din fire ca sa ajunga.In principiu trebuie sa schimbi toti electroliticii. Link to comment
mdll Posted June 19, 2012 Author Share Posted June 19, 2012 3300 yF +25 vcc , fabricati luna 12 anul 1989 - condesatorii mariCe putere ar trebui sa aiba RMS? 70 w?Pot sa pun tot de 3300 yF dar de tenisune mai mare de 25 vcc? Link to comment
mircea888 Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Poti pune condensatori de tensiune mai mare, nu e nicio problema. Mai repede gasesti condensatori de 4700uF/25/35V, cred ca sunt mai rari aia de 3300uF. Are maxim 2x15W pe 4 ohmi , e facuta cu TDA2030, nu stiu la ce te asteptai. http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2030.shtml Link to comment
mdll Posted June 19, 2012 Author Share Posted June 19, 2012 :-P moama numai 2 x 15 w? eu credeam ca trezesc vecinii cu amplficatorul asta !asta e, maine ma duc sa le cumpar si incerc, poate o sa se auda mai bine. O sa revin cu noutati si in direct si sunt sigur ca si in reluare! Link to comment
Guest Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Vezi ca iti trebuie un transformator care scoate tensiune simetrica 2 x 11-11.5v ca (11v-0-11v unde 0 e mediana). In niciun caz sa nu depasesti tensiunea de 2 x 12v altfel vei distruge TDA-urile, 12V ca x 1.41 coef.= 16.92V cc(pe o ramura) iar tensiunea maxima de alimentare a TDA-ului e de 18v cc pe ramura.Foloseste traful original, daca il mai ai. Link to comment
mdll Posted June 20, 2012 Author Share Posted June 20, 2012 am folosit trafo original...mai greu pana am gasit mufele sa le pun la loc in ordine ) acum alta problema...cred ca din cauza mea...pe un canal merge bine tot, pe celalat ..nu se aude decat un fasait incet si pocneste boxa cand o pun si iau...inainte macar se auzea cu barait...acum e mort! vreo idee ceva? pe unde nu am lipit eu bine... mai jos e poza cu noile modificari ! Link to comment
mircea888 Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Prima data masoara tensiunea la iesire, adica pe firele unde legi tu difuzorul, seteaza aparatul pe scala de tensiune continua VDC. Nu trebuie sa ai mai mult de 100mV.Apoi dupa ce conectezi difuzor pune degetul sau o surubenita pe pinul 1 al integratului de pe canalul cu probleme, ar trebuie sa auzi zgomote in difuzor. Daca merge asa atunci inseamna ca ai o problema cu cablul de semnal.Verifica cablurile de semnal care intra in acele mufe, se rup usor.Verifica lipiturile la condensatorii aia electrolitici mai mici pe care i-ai schimbat.Nu ar strica sa verifici prezenta tensiunilor de alimentare (+/-15V) direct pe pinii integratului cu probleme.Daca totul e ok si tot nu merge atunci schimba integratul... Link to comment
mdll Posted June 20, 2012 Author Share Posted June 20, 2012 ce imi place de tine ca imi raspunzi asa babeste ca pt mine ! acum ma duc sa verific Link to comment
mdll Posted June 20, 2012 Author Share Posted June 20, 2012 14.7 Vcc pe canalul acela....care ar fi buba? Link to comment
mircea888 Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 E strapuns finalul, adica trebuie schimbat integratul. Poti pune TDA2030A, pentru ca ala vechi se gaseste mai greu.Pe pinii integratului ai gasit ambele tensiuni de alimentare? (adica +15 si -15) Trebuie sa masori fata de masa pe pinii 3 si 5. Link to comment
Recommended Posts