Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop nou


Guest Nelu_nelu

Recommended Posts

Guest Nelu_nelu

Am cumparat un laptop nou, Asus pentru un prieten, dar problema este ca atunci cand il pornesc el intra in msdos, sa inteleg ca nu are bios, sau cum sa fac sa-i bag windows-ul ca nu reusesc de nici o culoare.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

.....intra in msdos, sa inteleg ca nu are bios, sau cum sa fac sa-i bag windows-ul ca nu reusesc de nici o culoare.

..pai n-are legatura cu existenta sau inexistenta BIOSULui (oricum are :rade: )... cel mai probabil a fost vandut cu FreeDOS ( pret mai mic :da )....si trebuie intradevar sa instalati un Wind sau LInux daca doriti o interfata prietenoasa.Dupa ce porniti calc ...apasati tasta DEL --> selectati din meniu secventa de boot-are ...sa fie prima data de pe unitatea de CD/DVD\ ---> introduceti CD-ul bootabil cu SO si ...rabdare (daca-mi aduc aminte la ASUS se poate folosii la bootare si tasta F8 si se deschide meniul de boot)PS: folositi fct. de cautare...a mai fost discutat intr-un post (cel putin !!!!)
Link to comment
Guest Nelu_nelu

..pai n-are legatura cu existenta sau inexistenta BIOSULui (oricum are :rade: )... cel mai probabil a fost vandut cu FreeDOS ( pret mai mic :da )....si trebuie intradevar sa instalati un Wind sau LInux daca doriti o interfata prietenoasa.Asta nu am facut nici-o data dar restul stiu am mai instalat windows dar pe calculatoare cu bios, ai dreptate are free dos si de unde iau Wind sau linux, sau pot sai bag bios ca la celalalte asa ceva nu am mai facut.

Link to comment

..Asta nu am facut nici-o data dar restul stiu am mai instalat windows dar pe calculatoare cu bios, ...sau pot sai bag bios ca la celalalte asa ceva nu am mai facut.

cred ca nu am fost prea explicit....BIOS are calculatorul tau , deja ...nu poti sa-i bagi BIOS. trebuie doar sa apelezi BIOSUL ( cu tasta del !!! )

wind este de fapt kit-ul de Windows pe care-l ai separat ( CD..ul pentru XP, 2k etc...versiuni mai vechi ....sau DVD-ul pentru Windows 7!!!!)

UF...daca nu te descuri cauta putin prin celelalte mesaje postate pe acest forum

Link to comment

Stai 2 secunde iti fac o descriere sumara: Deci Laptopu e freeDos adica nu are sistem de operare pe HDD,dar asta e o problema insimnifianta faci un cd bootabil, gasesti pe net o gramada (PM daca doresti adrese de download) Intri in bios,la sectiunea boot si selectezi ca 1st Boot Devaice CD/DVD ROM apesi pe F10 salvezi cu tasta Y si Enter si dupaia incepe instalarea propiu zisa!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines