Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

potensiometru pe cablu de semnal

ODoru

Recommended Posts

Vreau sa fac urmatoarea chestie.Am un cablu la un capat rca si la un capat jack care il folosesc ca si cablu de semnal la un sistem.ok, eu pe cablu asta sa spunem ca pun un potensiometru stereo pentru volum(se presupune ca e legat perfect).Are vreo chestie?Adica conteaza de cat e amplificatoru meu(sistemu)? :nas:

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• corneillus

1

• ODoru

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

potensiometrul de de fapt potentiometru (nu e aparat pentru masurarea potentei), si il poti folosi fara probleme daca ai semnalul prea puternic de la sursa si nu ai control de volum pe respectiva sursa de semnal. daca ai reglaj de volum la sursa de semnal atunci nu se justifica interventia. in mod normal nu ar trebui sa iti afecteze performantele sistemului audio daca legaturile sunt facute corect, cu legaturi la masa, cablu ecranat si cam atat. ceva probleme s-ar putea sa ai daca impedanta de intrare a sistemului este mica.