Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Buna tuturor ,as avea o intrebare daca nu e cu suparare desi stiu ca s-a mai discutat mult despre sasiul 11ak30.Sunt undeva la tara si singurul aparat de masura ar fi un bec cu dulie deci prea multe nu pot face dar am simtit ca mi-ar face placere doar sa discut macar cu cineva cu mai multa experienta.Ar fi vb.de un tv PLATINIUM cu sasiu mentionat mai sus,care nu vrea sa iasa din STAND-BY,adica la apasarea unei taste pe telecomanda,se stinge ledul pe panoul frontal ,dupa care se reaprinde. E posibil sa fie sursa sau BU-ul poate face acest lucru? Ma intereseaza doar pentru a-mi imbogati cunostintele ,nu de alta ,de aceea ii rog pe cei binevoitori sa raspunda ,doar de dragul discutiei.Va multumesc mult ,toate cele bune!

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca aveam macar un pistol de lipit ,eventual puteam vreifica sursa.Ideea cu becul a fost doar o precizare...daca as avea un prieten cu cine sa pot discuta despre electronica,m-as fi bucurat,dar asa mai bine am deschis un topic.Oricum nu am nicio sansa sa repar aici acest tv din lipsa de instrumente si piese ,repet ,am vrut doar sa am o discutie ca si cum am fi la o cafea.Oricum multumesc pentru timpul acordat.

Link to comment

Da ,primul suspect pare sa fie condensatorul de filtraj,cert este ca fara aparat de masura prea multe nu pot face.Dar pana atunci as mai avea o intrebare : cand sursa este in STAND-BY,de unde se alimenteaza c.i. din sursa?din cate am inteles eu mai demult in stand-by sursa asigura o tensiune mai joasa (nu stiu ex.ce tensiune).Oricum daca e numai cond.de filtraf de vina din sursa ,nu va fi asa interesant :nas:

Link to comment

Azi am reusit sa fac cateva masuratori.Sursa e ok,asa ca am decuplat pe rand finalul audio,si baleajul vertical,presupunand ca ceva imi blocheaza sursa.La fel,niciun rezultat.In cele din urma am inlocuit BU 808 si cond.de 10 uf din baza,dar in loc de bu am avut doar d2333 si se incalzeste destul de bine.Stiti cumva acest d2333 este darlington sau nu merge in loc la BU 808? (pe google nu gasesc nicicum datashet)

Link to comment
  • 8 months later...
Guest ady_enache89

Salutare! Am si eu o problema cu un tv Platinium. Cum spunea si colegul anterior, ledul licare si sursa tzacane. Imi puteti spune si mie unde este amplasat mai exact acest BU 808 in circuit? Va multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines