Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema tv watson fa 5441

bebe2010

Recommended Posts

salut ca si in titlu am o problema cu acest model de televizor. el se aprinde are sunet dar pe crt imi apare imagine doar pe orizontala, vreo 3-4cm.ma gandesc sa nu fie probleme cu demagnetizarea tubului dar ceva ma face sa cred ca problema e pe undeva in sursa .voi ce parere aveti?si cateva pozepost-43499-139829449459_thumb.jpgpost-43499-139829449487_thumb.jpgpost-43499-139829449513_thumb.jpgpost-43499-13982944954_thumb.jpgo zi buna

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bebe2010

6

• attilaa0

2

• dan cod

2

• nostrom

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu este sursa .Verifica alimentarea BV daca e corecta atunci IC defect Cauta defecte asemanatoare dupa sasiu 11AK30 BV este Tda8174

m-am uitat la lipituri si sunt oko sa masor mai pe seara si tda-ul de BV sai vad tensiuniledar daca nu e integratu' ce mai trebuie verificat ?

Vezi acolo este o dioda pe alimentarea la circuitul TDA de la baleiaj verticar 1n4007 mi se pare.La rece iti arata ca e ok dar schimba si vezi ce se intampla. :freaza: Aceasta dioda nu vine dispre trafo linii ci este intre doua pini al lui TDA. intre pin 10 si pin 2.

pai seria 1n4001 pana la 1n4007 suporta maxim 1amperiar ultima cifra reprezinta tensiunea maximadeci da exista diferenta mai bine pun un 1n4007

[Diferenta intre 1n4001 si 1n4007 este ca primul merge pana la 100V iar al doilea pana la 700V.Ideea este ca la tine nu ai mai mult de 30V la Baleiaj vertical asa ca poti lasa linistit,dupa parerea meaDar pana la urma asta era problema nu?

problema rezolvata(sper sa nu mai cada nimic :ras: )da asta era problema inca putin si luam un ci bv nou si o poza cu reinviatu'post-43499-139829450683_thumb.jpgmii de multumiri raman recunoscatoro seara buna

• 8 months later...
Guest juravleadrian

Buna seara!Am si eu un tv marca Watson, (nu stiu exact modelul), asemenator cu cel descris de bebe2010. Il aprind, functioneaza normal (cu sunet si imagine); problema este ca dupa un timp de maxim o ora dispare imaginea si imi apare pe crt imagine doar pe orizontala, vreo 3-4mm latime.......sunetul merge normal....Care ar fi solutia si mai ales din ce cauza se intampla asta (de la condens...etc)? :nas: Va multumesc!!!

Toni Marginean

Prima data refaceti toate penele de contact din zonele fierbinti: vertical, orizontal si sursa. Daca se manifesta la fel urmatorul pas este schimbarea condensatoarelor devalorizate.

Buna seara!Am si eu un tv marca Watson, (nu stiu exact modelul), asemenator cu cel descris de bebe2010. Il aprind, functioneaza normal (cu sunet si imagine); problema este ca dupa un timp de maxim o ora dispare imaginea si imi apare pe crt imagine doar pe orizontala, vreo 3-4mm latime.......sunetul merge normal....Care ar fi solutia si mai ales din ce cauza se intampla asta (de la condens...etc)? :nas: Va multumesc!!!

Sau aceeasi problema ca si cea de mai sus