Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siguranta termica fier de calcat

Guest alecscristian

Recommended Posts

Guest alecscristian

Salutare, Ma poate indruma careva unde pot gasi sigurante termice in afara de magazinele de pe Maica Domnului sau cel de pe str Valeriu Braniste? Am un fier de calcat "Platinium Genius" la care s-a ars siguranta termica ( SANYUAN RY240; Tf 240/250V/10A) si am cumparat 2 noi (SIG.TERMICA 10 A/245 gr Specifications :• rated working temperature: 245°C• fusing-off temperature: 240 + 1 - 9°C• holding temperature: 195°C• max. temperature limit (Th): 250°C• colour: dark brown• voltage: 250V• current: 10A) cu aceleasi specificatii, am constatat ca si acestea se ard. Cautand pe Google am constatat ca piesa originala se ardea la 380grade iar cele cumparate la 250grade. Deci, unde as putea sa gasesc asa ceva in Bucuresti ?

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• blazeu

1

• kuchta Petru

1

• radioDJ

1

Top Posters In This Topic

Daca e trecut pe ea 240 grade, nu prea are cum sa mearga pana la 380.In calcator mai ai un termostat care ar trebui sa decupleze rezistenta de incalzire inainte sa treaca de pragul de temperatura al sigurantei. Verifica-l daca decupleaza si nu e cumva defect.

Verifica termostatul cu arc, si daca este bun, sari peste siguranta, pana gasesti una, chinezariile astea ori merg ori crapa. Spor la treaba. Petrica

• 2 weeks later...

In acest caz arderea nu e datorata temperaturii ci curentului (aveti un scurtcircuit in rezistenta de incalzire) Ati incercat sa masurati curentul absorbit? Ce putere rezulta inmultindu-l cu 220 volti? Ce putere e inscrisa pe fier?E o idee, poate buna, poate nu.