Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acordare incinta subwoofer


Recommended Posts

Salutare tuturor, am facut o incinta bass-reflex pt. un subwoof. cu diam. de 30cm si am decis s-o acordez la 33hz. Portul va fi montat in exteriorul incintei! Avand un tub cu diam. interior de 10,6cm in urma simularii mi-a dat o lungime de 61cm pt acesta. Intrebarea mea: daca tai acest tub la jumatatea lungimii (2x30,5cm) si atasez cele 2 tuburi rezultate la incinta este suficient pt. mentinerea acordajului dorit, sau trebuie modificat si diametrul tuburilor?

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Te-ai gandit vreodata sa faci incinta inchisa acordata la 30Hz?

Da oare tu te-ai intrebat cum arata o astfel de incinta?, noi nu stim, cred ca ar trebuii sa ne spui si noua cum arata o incinta inchisa acordata la x fecventa, ca sincer nu cred ca a auzit nimeni vreodata, asta cred ca tu ai inventato, pare sa fiu un geniu daca ai construit tu asa ceva, chiar sunt curios cum o acorzi tu pe cea inchisa si chiar vreau s a ne postezi o poza cu asemenea incinta sa o vedem si noi cum arata, vorba lu vic. nu stiu cati ani ai sau ce scoala ai facut dar esti total pe langa.Incintele inchise se numesc SEALED si nu se acordeazain frecventa deoarece se folosesc la difuzoarele de presiune care lucreaza intr-un x volum si o anumita presiune formata in acesta.Si acum sa dau un raspuns referitor la intrebarea pusa de cel ce a deschis topicul.Prietene, problema este urmatoarea : La ce date ai spus nu te poate ajuta nimeni.Toata treaba este sa spui ce difuzor ai ce firma, model etc.. ce incinta cati litri are, toate astea sunt de ajutor daca vrei sa te ajute cineva, nu m-ai vorbesc de parametrii difuzorului daca ii ai.Tu cine stie ce program ai abordat sau daca sti intradevar sa lucrezi cu el, sau poate ai incinta de nu stiu cate sute de litrii de iti da tie asemenea dimensiuni la port.Deci precizeaza ce fel de difuzor ai,cati litri are incinta si poate te ajuta careva.Nu stiu ce difuzor ai de vrei sa il cobori asa de jos difuzoare de firma si care costa sute de euro sau mii au acea frecvezta, cred ca al tau trebuie sa aibe fs-ul undeva la 25 pana in 30 daca tu vrei sa il acorzi la 33 hz, si de ce neaparat la 33 si nu la 35 hz sa fie m-ai simplu.Inca odata spun sa precizezi cele mentionate m-ai sus daca vrei ca cineva sa iti dea un raspuns in a rezolva problema.Si inca ceva ca idee eu am o incinta de 70 l acordata la 35 hz si are postul de 10,2 diametru cu 20 cm lungime, ceea ce spui tu acolo oate este nevoie la o incinta mult prea eagerata sau mult prea mica, dar tu specifica datele cerute m-ai sus si poate ai sa primesti un raspuns, atata timp cat nu se stie despre ce este vorba nici ce fel de difuzor si ce incinta cati litri si paramatrii difuzorului e foarte greu. :da :nas:
Link to comment

@JARRELL, in manualul difuzorului ai cam totul pt o frecventa de acordaj de 35Hz,nu inteleg care e faza cu 33Hz,....Referitor la port,nu ti se pare logic ca diametrul tuburilor cu care faci portul sa fie mai mici decat in cazul in care ai face portul cu un singur tub?!Daca tot te-ai legat la cap cu ''ligheanul'' asta de 30cm si vrei si BR,mai bine faci rost de port variabil cu care sa experimentezi in functie de asezarea in camera si acustica (,) camerei, situatie care eu tind ca o sa multumeasca mai bine prin vecini decat pe cei din camaruta ta(o sa realizezi despre ce vb cand o sa-l bagi la teste/auditii).

Link to comment

Da oare tu te-ai intrebat cum arata o astfel de incinta?, noi nu stim, cred ca ar trebuii sa ne spui si noua cum arata o incinta inchisa acordata la x fecventa, ca sincer nu cred ca a auzit nimeni vreodata, asta cred ca tu ai inventato, pare sa fiu un geniu daca ai construit tu asa ceva, chiar sunt curios cum o acorzi tu pe cea inchisa si chiar vreau s a ne postezi o poza cu asemenea incinta sa o vedem si noi cum arata, vorba lu vic. nu stiu cati ani ai sau ce scoala ai facut dar esti total pe langa.Incintele inchise se numesc SEALED si nu se acordeazain frecventa deoarece se folosesc la difuzoarele de presiune care lucreaza intr-un x volum si o anumita presiune formata in acesta.

eu zic sa nu mai fii asa recalcitrant mai ales ca scrii prostii mai marisi incinta inchisa are frecventa de rezonanta(Fc) care se poate schimba umbland la Qtc. Google stie tot

Intrebarea mea: daca tai acest tub la jumatatea lungimii (2x30,5cm) si atasez cele 2 tuburi rezultate la incinta este suficient pt. mentinerea acordajului dorit, sau trebuie modificat si diametrul tuburilor?

daca tai tubul in doua o sa obtii 2 mai scurte deci nu o sa mai ai acelasi acordaj ,nu e logic? asta puteai sa observi si in simularea pe care zici ca ai facut-oacum,la pbma ta,la un dia de 106mm ai nevoie de 420mm lungime,daca vrei cu 2 ai nevoie de 2 mai mici,undeva pe la 8cm diametru(cu 2 la acelasi diametru lungimea se va dubla,nu injumatati)
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines