Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
gabiz_ro

Sursa digitala

Recommended Posts

Vreau sa fac o sursa de alimentare digitala.ceva sfaturi si idei?deocamdata ma gandesc sa o fac pe aceasta.problema ar fi ca nu gasesc acel integrat LT1419,ar fi suficient un LM324 sau trebuie ceva mai performant?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana la urma .... a facut cineva montajul din prima schema postata aici ???Daca da vreau si eu ceva opinii si pareri ... ma bate un gand ... varianta de 8A ... cu ceva modificari adica .. .sa fie pentru un pic16F877 ... sa mai reduc din butoanele alea de la 8 la 5 adica 4 de control UP/DOWN pentru curent si tensiune si unul de X10, si eventual sa schimb LCD-ul cu unul mai ieftin (ceva gen lcd de Nokia 3310) .... Se merita sa incerc proiectul ala ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acolo e un LT1491CN, care se schimba eventual cu OPA496. Se gasesc cateva Burr-Brown si in Bucuresti.Vreau si eu softul pentru PIC16F876. Eventual pe mail. Multumesc.CostelP.S. - m-am uitat si eu pe edaboard. Nu cumva e schema pe care francezul a abandonat-o ca avea balarii si latenta mare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pavcostel ... fi mai explicit cu acel OPA496 ... nu gasesc nimik referitor la aceasta componenta ...LT1491CN se gaseste doar la capodimonte (din pacate nu l-am gasit pe site-ul vreunui magazin "fizic" din Bucuresti) si asta ma intristeaza ... daca stie cineva unde se poate gasi acel LT ......Am atasat in fisierul de mai jos intreg proiectul asa cum l-am gasit si eu pe net ... incet incet ma apuc sa fac respectiva schema ...Cat despre francez si latenta .... din pacate nu stiu nimik si dupa cum arata schema eu cred ca o sa mearga ok .... o sa va tin la curent cu rezultatele ... cand o sa reusesc sa o pun pe picioare sursa asta....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, Mea Maxima Culpa... OP nu OPA...Uite, incerc sa atasez, sa vezi ce este. Si eu sunt interesat de proiectul asta, dar daca e schema francezului, a fost abandonata. Esantionare foarte lenta, perturbatii, ciudatenii. Daca e asa, nu merita.Costel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uite si LT acela.LT1491CN e obsolete, se foloseste LT1490 sau LT1491A in loc.Bafta,Costel

Share this post


Link to post
Share on other sites

CN-ul de la final e doar o chestie de capsula ... tot ce pot sa-ti spun despre schema asta, mai exact despre modul asta de control cu ajutorul unui pic si al unui LT1491 e faptul ca am vazut mult mai multe modele de scheme care foloseau astea 2 componente ... in diferite forme (la pic ma refer) facute de diferiti oameni .... am vazut si cu 16F84(A) si cu 16F628 si asta cu 16F876A ... categoric toate au la baza acelasi algoritm insa nu cred ca schema e "defecta" din moment ce atatia oameni au construit treaba asta in diferite forme ... mai compar si eu schemele sa vad daca sunt diferente majore ....Toate cele bune!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am vazut o gramada, pana si cu 16F870... Si LM662. Insa sunt curios daca asta e schema "Aceea". Parerile erau bune, dar nu explica exact CE si DE CE nu a mers, desi parerea mea e ca ar trebui sa fie ok. Sunt interesat si eu da acest proiect, te rog mai pune cate ceva rezultate pe aici.Bafta!Costel

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cred ca are zgomot mare.face conversia D-A prin folosirea unui semnal PWM filtrat cu o singura retea RC. deci cred ca zgomotul o sa fie destul de mare...atat in ceea ce priveste tensiunea, cat si curentul. dar daca nu e nevoie de zgomot atat de mic...atunci cred ca e oki. am mai vazut ceva variante similare, dar se folosea un DAC pt conversie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am gasit si o schema de sursa digitala in comutatie ... da' din pacate doar schema ... nimik despre hex sau cod sursa .... mai caut .... asta ar fi chiar ideala .... scap de radiatoarele alea imense ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.mcu.cz/images/0355_002.gif

Asta ar fi schema ... din pacate nimik altceva ...

 

Cred ca o sa fac treburile astea ... arata mult mai bine ...

http://www.haus-am-schueberg.org/Ralf_Pagel/DigitalesNetzteil.zip

http://www.haus-am-schueberg.org/Ralf_Pagel/NtBauAnl.zip

 

Respectivul articol a aparut si in revista Elektor ... e mult mai credibil ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.