Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ZeroFrozen

Adaugare de memorie paralela pt Launchpad de la TI

Recommended Posts

Guest ZeroFrozen

Am nevoie de cineva sprinten sa ma ajute cu un modul mic - si contra cost.Am un modul Launchpad de la TI si vreau sa ii pun o memorie (nu pe seriala, ci paralela) de frecventa mai mare. Stiu ca e de rasul curcilor de simplu, dar eu sunt programator si nu prea ma bag la subtilitati din astea tehnice, decat daca am o schema clara.Deci eu vin cu modulul si restul componentelor si ce vreau la sfarsit este sa pot sa scriu si sa citesc memoria din cod (programare) si apoi sa pot porni/opri un numarator, care sa imi repete citirea incontinuu a memoriei de la o adresa la alta. That's all folks!Care se pricepe sa faca povestea asta repejor si la un pret acceptabil este invitatul meu. Daca asa ceva nu e permis pe aici, macar va rog sa imi indicati un montaj ceva sau cui / unde sa ma adresez cu povestea asta. Bafte maxime!

Link to comment
Share on other sites

N-am prea înţeles, vrei un DMA între o memorie externă şi un LaunchPad?

 

Mai bine spune ce vrei să faci, nu cum vrei să faci.

Cu ce viteză vrei să citeşti din memorie? Ce fel de memorie externă şi cât de mare?

Link to comment
Share on other sites

Guest ZeroFrozen

Salutare, am fost plecat un pic asa ca am raspuns mai greu. Aplicatia finala este un generator de 8 impulsuri de 5V in paralel, sincronizate.Cele 8 impulsuri provin din citirea unei memorii pe care vreau sa o scriu dintr-un launchpad.Deci eu imi stabilesc cum trebuie sa arate impulsurile, fiecare byte pe care il scriu in memorie contine starea celor 8 pini la un moment dat. Apoi nu fac decat sa citesc memoria intr-un ciclu infinit. In felul acesta am la iesirea memoriei, pe fiecare din cei 8 pini corespunzatori fiecarui byte adresat, cele 8 impulsuri de care am nevoie. Memoria trebuie sa fie de macar 10Mhz; cu cat mai rapida cu atat mai bine. Mai mult de 40MHz nu ma intereseaza.Marimea memoriei va depinde de viteza la care reusim sa citim din ea. La 10MHz ar trebuie sa fie macar 64MBit.Am mai observat ca memoriile sunt in genere pe 3.3v, as prefera sa scoatem direct 5v pe pini, dar daca nu se poate asta e, o sa mai punem ceva optocuploare de frecventa mare dupa ele. Nu as prefera asta, ca stiu ca au durata de viata limitata, mai astept sugestii, inclusiv la arhitectura solutiei, daca stiti ceva mai ieftin si mai usor de facut. Oricum oferta mea ramana valabila si astept sa imi spuneti care sunt solutiile si costurile.Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines