Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bumsound

Alt set de lumini cu LED comandate de PIC

Recommended Posts

Salutare la toata lumea.

Tocmai am terminat un set de lumini la o bicicleta, iar acum vreau sa ma apuc sa construiesc ceva in genul celui de mai jos:

a9AgwCkCfUw

 

 

Am gasit asta, dar nu imi dau seama daca e ceea ce ii trebuie. Sunt mai multe filmulete pe youtube cu ce vreau (cautare dupa "RC DRIFT LED LIGHTS")eu dar nu da nimeni vreun link spre cum se face. Ma gandesc ca poate e cineva si pe la noi care a facut asa ceva...

Link to comment
Share on other sites

Nu e chiar ce iti trebuie, acela e un receptor DMX-512.DMX-512 e un protocol de control prin care un sistem master controleaza mai multe dispozitive slave. Semnalul se transmite printr-un bus serial RS-485. Dispozitivele slave nu au ele insele un continut (adica efectul de flash al luminilor), acesta e generat de catre master.DMX-512 e folosit in general pentru sistemele de scena (reflectoare, dimmere, masini de fum, etc) si pentru sisteme de iluminat decorativ (de regula RGB).Prin urmare iti trebuie o consola / o sursa care sa genereze semnalul DMX de control. Receptorul doar decodeaza semnalul si afiseaza in functie de ce "spune" consola.Partea buna e ca platforma hardware de acolo este bazata pe un microcontroller, deci poate fi reprogramata astfel incat efectul dorit sa fie inclus direct in microcontroller si sa nu ai nevoie de o consola DMX. Partea "rea" e ca iti trebuie ceva cunostinte de programare si un programator / debugger pentru microcontroller.

Link to comment
Share on other sites

Poate fi facut si cu DMX dar e prea mult si DMX-ul se foloseste la RGB ; oricum ,fara micropocesor e dificil.Trebuie sa fie proiecte pe net ,probabil necesita alte cuvinte de cautare...vezi de la cei care au proiecte cu DMX512 de la ce au plecat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines