Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
miron1947

Defect placa video sau cea de baza?

Recommended Posts

Am si eu o problema, in timpul functionarii s-a resetat PC-ul, a aparut un ecran albastru pe care scria ca ar fi o problema de memorie, am scos cate un banc de memorie pe rand, dar fara rezultat, mai rau, a inceput sa nici nu mai afiseze(nu intra semnal in monitor), fara sa se auda vreun bip la test.Acum doar porneste, merg ventilatoarele(sistem si CPU), tensiunile de 5V si 12V sunt prezente, dar led-ul care indica activatatea HDD ramane stins.Mai ramane sa schimb placa video(nu am unde s-o probez) sau placa de baza, dar amandoua sunt scumpe.Care dintre ele poate fi?P.S.Am cumparat un banc nou de memorie si l-am instalat fara sa se produca o schimbare. nu sunt condensatori umflati pe placa de baza sau in sursaam masurat pe conector cei 5V si cei 12Vam curatat contactele memoriilor si placii video cu o radieraam schimbat pasta termoconductoare la procesor nu am placa video on-boardam facut reset de bios cand am scos bateria s-o masor(a stat cca.10min fara ea)CONFIGURATIEPlaca de baza - ECS GF7050VT-M5Procesor - Intel Dual CoreMemorie - 1GB PC2-6400 (doua bancuri)Placa video ASUS EN6200TC 256/TD/64M/M/A GeForce 6200TC CASECOM 450W(dar tensiunile sunt corecte)

Link to comment
Share on other sites

verifica pasta de transfer a procesorului

Am curatat-o pe cea veche si am pus alta, deci nu este aceasta cauza.

daca nu ai nici un cod adica bipuri la plecare sigur e ceva cu procesorul sau placa de baza

Nu se aud bip-uri.Dar ce metoda as putea utiliza pentru determinarea exacta, deoarece ambele(si procesorul si MB)sunt scumpe(peste 200 lei)?
Link to comment
Share on other sites

Va salut ! Ati verificat procesorul,adica ori sa-i puneti alt procesor pe placa de baza a dvs,ori daca nu sa-i puneti procesorul dvs pe alta placa de baza.Va dau si eu o idee,adica sa-l lasati pc-ul dvs fara memorie ram de loc si sa vedeti daca va da 3 bip-uri ca nu are memorie ram.Astept !!

Link to comment
Share on other sites

N-am posibilitatea de a verifica procesorul pe alta placa de baza sau invers.Nu scoate niciun beep si asa cum am scris, nici led-ul care indica activitatea HDD nu se aprinde.Am facut si proba cu pornire fara RAM si nu se schimba nimic.

Link to comment
Share on other sites

Nu are nici un vecin sau neam de-al dvs vreun pc-u cu vreo placa de baza pe socket 775 ca sa-i faceti o proba la procesor ?????Dar s-ar putea sa fie bun procesorul sa fie numai placa de baza distrusa,dar pentru siguranta dvs puteti sa incercati procesorul pe alta placa de baza. Succes !!

Link to comment
Share on other sites

Cand ai probat fara memorie, ai scos tot inclusiv placa video? Sa ramana doar procesosul si coolerul.Procesoarele foarte rar sau deloc se ard, ramane placa de baza, daca o cumperi SH am vazut chiar aici pe forum una la 50 lei pe 775 fsb1333, nu merita sa dai 200 pe una noua.

Link to comment
Share on other sites

Guest salembv

Eu unul stiu ca in cazul in care vrei sa fi sigur ca ai resetat biosul scoti bateria de 3v si toti ramii care ii ai in sloturi . o alta treaba ce ai putea incerca din propria experienta ar fi sursa . am reparat cateva pcuri cu aceleasi sintome schimband doar sursa . daca iti porneste pc insa nu are bipul ala normal ca si cand porneste normal sunt sanse sa fie ceva cu procesorul sau mai grav cu placa de baza . eu spun sa faci totul bucati . curatat totul de praf-mizerie si reasamblat cu calm . sa ai grije in special cand montezi coolerul pe cpu . ti-as mai recomanda daca ai mai multe sloturi sa incerci o singura placuta ram pe rand singura in fiecare slot . daca a fost ceva soc electric sunt sanse mari sa fie bulit doar un slot ram . in norvegia stiu ca se intampla ca in zonele rurale din cauza legaturilor electrice proaste si datorita socurilor electrice inebunesc de obicei calculatoarele in asa fel incat nu se mai poate folosi decat o singura placa de ram ( in acest caz se comporta la fel cam cum ai descris tu) Sper sa iti fie utila macar una din parerile mele . numai sa nu te inervezi cand incerci unele lucruri pt ca ai sanse sa nu fi atent si sa repari ce a fost defect insa sa nu conectezi ceva cum trebuie si la urma sa iti dea iarasi cu virgula . asadar succes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines