Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Aleksx

Magnetofoane ce sa aleg??

Recommended Posts

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta achizitionarii unui magnetofon cu un buget maxim de 500 ron.As adauga ca nu as vrea sa fie rusesc.Din experienta tatalui meu stiu ca au o parte mecanica solida, dar partea electronica lasa de dorit.Daca aveti alte opinii va rog sa vi le prezentati si sa le argumentati.De asemenea as dori sa poata rula role mari 265 mm (cu adaptor nab).Eu am ales deja un model, un Philips N 7150, dar sunt un pic dezamagit din cauza faptului ca este facuta partea mecanica in proportie de 80% din plastic si nu poate rula role mari.Vreau ca partea mecanica se se faca prin apasarea butoanelor, nu prin rotirea unei manete (gen Kashtan 1 de exemplu).De precizat ca intentionez sa il folosesc cateva ore pe saptamana sa zicem.Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra!

Link to comment
Share on other sites

La acest buget, poti gasi ceva, dar greu. Daca nu vrei sa fie rusesti, ai putea opta pentru un Tesla CM160/CM130. Acuma dezavantajul lor este ca actionarea este una mecanica, dar mai buna ca la un Kashtan. De nab nu se pune problema, nu au spatiu destul.Eventual poti gasi la cineva vreun Akai defect, dar care sa il poti repara.

Link to comment
Share on other sites

As adauga ca nu as vrea sa fie rusesc.Din experienta tatalui meu stiu ca au o parte mecanica solida, dar partea electronica lasa de dorit.Daca aveti alte opinii va rog sa vi le prezentati si sa le argumentati.

Este de preferat un magnetofon cu parte mecanica solida si in stare buna, defectele mecanice sunt costisitoare si in general greu de remediat. Partea electronica se readuce in parametrii relativ usor prin inlocuirea capetelor, a unor electrolitici vechi plus ceva reglaje, masuratori, etc. Parerea mea ...Pentru a obtine reale satisfactii in ce priveste calitatea redarii/inregistrarii ar fi de preferat un magnetofon care sa aiba obligatoriu si viteza de 38 cm/s, aici s-ar incadra cu brio un Phillips N 4520 dar va trebui sa maresti bugetul ... :rade:
Link to comment
Share on other sites

Buna ziua,Daca faceti un efort de buget va pot vinde un magnetofon conform dorintelor dvs.AKAI GX 630Pret 800 ron.Tel 0755 115 891Sa stiti ca eu am in colectia personala si 2 mag-uri rusesti bineinteles revizuite electronic si mecanic complet si sunt minunate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines