Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
vl78stc

panasonic color tv modeltx28ld4c

Recommended Posts

salutare tuturor, la acest tv sasiu tnp8ee009 (model mai vechi cu tub mai >51),functioneaza normal, dar dupa 10-20 min dispare imaginea dar ramine sonor,dupa oprire si o pauza mica tv funct. normal,dupa care defectul se repeta,prima zi am masurat condensatorii cu esr-ul (bv-bo),am gasit unul de 220mf/63vsi 2,2mf/400v(mai tirziu a doua zi) suspecti pe care i-am inlocuit si am refacut unele lipituri pe placa si am pornit tv,care a funtionat prima data peste o ora dupa care l-am oprita doua zi am zis sa il mai pornesc la proba dar defectul sa repetat dupa 10-20mim,am marit tensiunea si pe ecran a aparut cursa inversa cadre(aici am schimbat2,2mf?400v, si am mai refacut lipituri placa),la o pornire alimentind din priza tv(sau buton nu are tc) porneste dar pe ecran imaginea este alb-negru fara sonor si cu zimtari pe margine (descarcari trafo cred, ca se auzau din zona trafo linii),am oprit si pornit imediat si tv a revenit la normal cu imagine si sonor si functioneaza de o ora,am mai oprit inca o data si o pauza mica am pornit din nou si funct. normal,-intrebarea mea este trafo linii poate avea un defect ascuns ( acele descarcari si disparitie imagine-cursa inversa) sau un condensator care face fite,ca tv cind functioneaza (nu se aud descarcari) cind nu? (acum funct,dar nu stiu ce sa zic dupa alte opriri/pornirimultumesc pt ajutor si sfat

Link to comment
Share on other sites

Are trafo dreiver? Schimbati condi de filtraj pe dreiver si mai asteptati sa vedeti ce face!!!Nu ar strica schimbati toti condi din secundarul sursei si cei din recuperate trafo linii. E destul de ''batran''sasiul!!

Link to comment
Share on other sites

revin din nou cu acest tv, are trf.driver am schimbat condensatorii,dar acum tv porneste si pe ecran apare cursa inversa de cadre (fara imagine, dar cu sonor) si imediat dupa citeva secunde se opreste singur si sta in st-by,cred ca acum ce a fost defect inainte (cind funct tv) acum a cedat, am sezizat unele descarcari in soclu unde intra tubul cinescop parte de IT am refacut unele lipituri am indepartat piesele din zona si am pornit,nu mai descarca dar apare cursa inversa si se opreste singursa fie o cauza aceasta descarcare in tub distrugind ceva? (nu am mai cautat)am luat legatura telefonic cu un verisor dar la distanta mare (Timisoara -electronist) si mi-a spus ca e un integrat si e scump si nu merita efortul pt reparatie( sa cupere alt tv), am zis sa va intreb ce parere aveti (tinind cont de vechimea tv)multumiri pentru ajutor

Link to comment
Share on other sites

da ,sursa e cu stk6654,sa faca figuri? il pornesc se aprinde apare cursa inv.am sonar si se opreste singur in st.by,mentionez ca am vazut descarcari in interiorul tubului zona filament,ce sa fie? ca mai inainte functiona 1-2 ore apoi disparea imaginea (se facea negru) dar cu sonor,il opream si dupa un timp scurt porneam si functiona ca mai inainte, deci ce sa fie?multumesc de ajutor

Link to comment
Share on other sites

Daca functiona normal timp de 10-20 min, asa cum ai zis in primul post, de ce ai mai marit U1 ?!?!?!?! Verifica si schimba toti conzi din sursa si BV.

Link to comment
Share on other sites

Buna seara tuturor. Iar vin cu o ciudatenie. Am primit un TV Panasonic la reparat ( mai jos vin cu detalii ). -model: TX-25MD4P-sasiu: Euro 4-procesor: SDA5450 C47-trafo linii: ZTFL94002A ( HR8594 )-cadre: LA7845NCum se manifesta defectul: merge ce merge, apoi apare o defocalizare pe imagine insotita de o palpaire a imaginii ( afecteaza si convergenta culorilor ). Defectul apare mai intens la o imagine cu continut alb foarte puternic sau cand maresc screen-ul. Astazi, pentru inceput am avut timp doar sa schimb soclul TK ( de proba ) si defectul continua. Maine voi pune sasiul pe un alt tub ( ca sa elimin si tubul ). Mai ramane traful de linii daca nici din tub nu este defectul, dar problema este ca nu gasesc acest HR8594. Observatie: cand rotesc potentiometrul screen la maxim, imaginea se albeste, dar nu suficient ca sa apara " cursa inversa de cadre " si focusul lucreaza dar mi se pare ca in limite foarte reduse.Specific: sursa lucreaza OK. Tensiunea B+ sta teapana.Intrebari:1. S-a mai lovit cineva de acest defect? Ce parere aveti? Traf sau tub?2. Ce traf as mai putea pune in locul acestui HR8594 care nu se gaseste? Daca a facut cineva vreo adaptare si vrea s-o impartaseasca?... Multumesc.P.S. acest sasiu lucreaza pe tub de 110 grade si nu prea merge sa pun decat traf marca HR sau Eldor, nicidecum FBT.

Link to comment
Share on other sites

S-ar putea sa fie tubul cu probleme.

Buna seara tuturor. Astazi am facut urmatoarea rocada: am testat sasiul Euro 4 pe doua tuburi, ( din pacate nu am avut prin atelier alt TV cu tub de 110 grade. Tot ce am sunt de 90 grade ) si cu un sasiu de Nippon M35 pentru tub de 90 grade am testat tubul suspect. Cand am nevoie de sasie si tuburi de 110 grade nu gasesc neam, cand nu am nevoie, ma impiedic de ele. Tuburile de test au fost repet de 90 grade in lipsa celor de 110 grade si au fost de la un Philips sasiu L01.2 E si celalalt de la un Nippon sasiu M35. Am constatat urmatoarele:-cu tubul de la L01.2 E, merge perfect ( dimensiunile cadre si linii bine-nteles sunt exagerat de mari fiind tub de 90 grade ) si defectul nu mai apare. Inclusiv screen-ul lucreaza corect.-cu tubul de la M35 se vede foarte intunecat chiar cu screen-ul la maxim si pe masura ce functioneaza se ilumineaza foarte intens ( specific, tubul de pe sasiul M35 este ok ).-cu sasiul de M35 montat pe tubul suspect functioneaza aparent normal ( bine-nteles dimensiunile cadre si linii sunt foarte reduse datorita sasiului care-i pentru 90 grade ), doar cand maresc screen-ul apare defectul respectiv.Deci, defectul este tubul cinescop, nicidecum trafo linii. Totusi, nu prea sunt eu lamurit de ce oare cu tubul de la M35 imi vede intunecat si dupa vreo 10 minute se ilumineaza ( repet, acest tub este ok, cu sasiul de M35 merge ok ). Ce parere aveti?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines