Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Wattmetru


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Masurarea puterii (active) nu e chiar asa de banala ptr ca fie forma curentului nu este sinusoidala, fie nu este in faza cu tensiunea. De aceea, cred ca nu intamplator nu prea exista "schema buna de wattmetru".

Totusi, uite doua linkuri ptr documantare: o nota de aplicatie care iti da o idee despre cum s-ar face si un aparat industrial existent.

http://focus.ti.com/lit/an/slaa203b/slaa203b.pdf

http://www.p3international.com/products ... 00-CE.html

 

Cirip

Link to comment
  • 1 month later...

Tare sfatul tau , frate . :axe: Sa te vad pe tine cocotat la contor , asteptand sa se invarta , cand consumatorul are vreo 5W . Plus ca trebuie sa deconectezi orice altceva mai ai prin prize si in final obtii puterea medie . Sunt cazuri cand puterea variaza in timp ( rapid ) functie de alti parametrii si asta e de urmarit .

Link to comment

Nu cred ca trebuie sa te cocoti nicaieri sunt scule gata facute presupun pe care le introduci inainte de consumatorul masurat si gata(cel mai simplu cred eu ar fi cu un PIC care masoara U si I si iti afiseaza produsul). N-am stat sa caut pe net dar sigur gasesti ceva.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

ptr cel care a initiat topicul...sa imi dea nu pv ca sa nu uit sa-i dau scheme de wattmetru...create din minim 2 aparate de masura...evident ptr monofazat sau trifazat....

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines