Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

Placa centrala Ariston Uno 24 Mffi defecta


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#16 OFFLINE   kog1

kog1

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 201 posts
  • Locatie:Botoșani

Posted 01 June 2013 - 07:59 PM

Am si eu probleme cu centrala Ariston uno care nu mai functioneaza .La pornire se aprinde ledul H galben (evacuare fum anormal )si ledul rosu G semnalizare neaprindere . La resetare nu se sting ledurile ,dar se aude pompa si atat .Va rog daca puteti sa mi dati cateva sfaturi .Multumesc !

Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#17 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 03 June 2013 - 04:20 PM

Senzorii de temperatura trebuie verificati. Cel mai probabil centrala a functionat fara apa suficienta in instalatie.

#18 OFFLINE   kog1

kog1

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 201 posts
  • Locatie:Botoșani

Posted 04 June 2013 - 07:42 PM

Multumesc pentru sugesii. La verificarile efectuate am gasit senzorul de temperatura de pe retur cu o rezitenta de 40 Omi la rece ,pe cand el trebuie sa aiba valori cuprinse inre 1/5 k pentru 80 grade si 27 k la 0 grade dupa fisa tehnica . Am inlocuit senzorul si centrala functioneaza iar dupa resetarea erorii . Mentionez ca daca unul din zenzori este defect centrala nu se reseteaza si raman aprinse atat ledul G rosu cat si ledul H galben si da informatii la placa de baza de supraincalzire blocand functionarea centralei . Senzorul care l am cumparat la temperatura camerii aprox 25 grade avea rezistenta de 8.7k

#19 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 05 June 2013 - 04:46 PM

Spune-mi te rog, ai gasit senzor care sa se potriveasca in locul celui original? La Ariston nu se mai gasesc modelul respectiv.

#20 OFFLINE   kog1

kog1

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 201 posts
  • Locatie:Botoșani

Posted 06 June 2013 - 07:26 PM

Senzorul original era prins de teava cu o clema cu doua suruburi,iar cel cumparat era cu prindere mai simpla ,prin clipsare (o clema elastica tip colier ) .Dar rezistenta Ohmica era aceiasi cu senzorul de pe tur si aratau la fel ,numai prinderea era altfel .Important ca isi face treaba .Cod senzor original 990405 Cod senzor cumparat T7335. Bafta!

#21 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 06 June 2013 - 10:29 PM

In cazul asta, senzorul cumparat venea perfect in locul celui defect. Trebuia doar scos din clema. Daca clema este mai mica sau mai mare decat diametrul tevii, atunci o sa sara de acolo sau nu o sa faca contact senzorul cu teava. Asta de mai jos este? Se regaseste/regasea, la mai multe modele de centrale: http://ecc.emea.hone... ... T7335D.JPG

#22 OFFLINE   kog1

kog1

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 201 posts
  • Locatie:Botoșani

Posted 07 June 2013 - 09:37 PM

Aveti dreptate .Senzorul cumparat arata la fel cu cel di imagine si pute fi scos din clema si pus in locul celui defect caci aratau la fel ,dar nu m am complicat pentru ca a venit perfect pe tiava si am conectat doar firele . Am fost multumit ca s a rezolvat problema .

#23 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 07 June 2013 - 09:41 PM

OK! Multumesc pentru raspuns! La urmatoarea avarie sa postati tot aici, sa tinem evidenta. :da

#24 OFFLINE   gabiopel

gabiopel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 02 December 2013 - 01:45 AM

Va salut . vin si eu cu o problema aparuta in aceasta seara la centrala mea ariston micro tech.Pornesc apa calda , porneste centrala , flacar si dupa 1 sec se opreste flacara , apoi porneste si se opreste si tot asa face.Opresc centrala , resetez din buton , dau pe caldura si la fel face se opreste-porneste se opreste -porneste . Am scos centrala din priza si pus stecherul pe invers pt cateva minute nu mai facut . Am repus stecherul cum era inainte in priza dau drumul la centrala pe caldura , porneste si dupa un minut si ceva se opreste si porneste iar si apoi peste iar 1-2 min face la fel . Am verificat daca scoate gazele afara si totul este in ordine, evacueaza.De incalzit incalzeste si in calorifere cat si apa menajera Ma puteti ajuta cu un sfat in privinta ei .Multumesc anticipat!

#25 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 03 December 2013 - 01:09 AM

Pot fi mai multe cauze, dar daca se stinge brusc imediat dupa ce se aprinde flacara, cauza ar fi tot de la evacuare, presostat gaze arse, venturi infundat partial. Mai poate fi necorespunzator reglajul gazului la putere minima. Daca se stinge flacara dupa 7-8 secunde si se aprinde ledul rosu atunci este o problema cu aprinderea, ionizarea sau reglajul gazului.Cu robinetul la apa calda deschis la maxim, reglajul temperaturii pe maxim, tot asa face?

#26 OFFLINE   gabiopel

gabiopel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 04 December 2013 - 10:27 AM

Problema rezolvata . Am desfacut panoul de comanda din suruburi , desfacut fata centralei si am ajuns la placa ce acopera camera de ardere .Am desfacut-o si pe aia din cele 4 suruburi si centrala nu a mai schitat nimic , merge foarte frumos .Nu stiu cauza , posibil sa se fi facut vid in camera de ardere si nu avea pe unde sa traga aer, nici eu nu stiu , ce sa mai cred. Altecav nu i am facut doar am desfacut suruburi si atat . Am vazut ca merge , am sters un pic de praf , nu era cine stie ce dar l am sters , montat la loc si vad ce centrala fc fara probleme. Acum ziceti voi...!Multumesc frumos gabiunu!

#27 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 08 December 2013 - 03:07 AM

Eu merg inca pe problema la tubulatura de evacuare si presostat gaze arse obosit. Incercati sa ciocaniti in timp ce arzatorul functioneaza, in partea dreapta, sus, deasupra centralei, este un capac de plastic. Daca apar intreruperi in functionare, atunci de vina este presostatul.Condens in furtunase, presostat cu probleme, slaba tensiunea de la retea(<190V), problema la imbinarile cosului, palele ventilatorului colmatate cu praf, etc. Mai sunt ... tot cu aceleasi manifestari!

#28 OFFLINE   gabiopel

gabiopel

    Nou venit

  • Membri
  • Pip
  • 5 posts

Posted 28 December 2013 - 01:32 AM

va salut . am desfacut din nou ca problema a reaparut acum ceva timp . am scos ce;le 3 furtunase transparente ce pleaca din presostat si se duc la ventilator , le am suflat si vad ca momentan nu mai face . Dupa sarbatori am sa chem un meserias sa o verifice. Am verificat sa vad daca elimina gazele arse si le elimina deci pe evacuare nu ar fi probleme , eu dau vina pe presostat sau pe acele furtunase , posibil ceva infundat pe acolo sau partial infundat.Am lovit si acel capac de plastic in timo ce arzatorul mergea si nu sunt intreruperi.

#29 OFFLINE   homer

homer

    Membru

  • Membri
  • PipPip
  • 461 posts

Posted 10 November 2014 - 11:28 AM

Ia sa pun si eu o intrebare.

Nu mai vrea sa porneasca flacara la centrala.

 

Dau drumu la ACM sau caldura, se aude ca porneste pompa, cupleaza releul, porneste si ventilatorul dar flacara nu vrea sa porneasca de fel.

Daca deschid-inchid robinetul de apa calda de mai multe ori la un moment dat porneste si flacara si centrala functioneaza perfect. Chiar daca opresc apa calda sau caldura dupa ce a pornit flacara prima data dupa porneste fara probleme.

Daca nu a fost folosita de cateva ore, practic dimineata o gasesc in avarie bec galben si rosu aprinse. Dau reset se sting becurile repet procedura la robinet si porneste la un moment dat.

Sa fie celebrul C903 devalorizat ?



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#30 OFFLINE   gabiunu

gabiunu

    Membru robotizat

  • Membri
  • PipPip
  • 353 posts
  • Locatie:Neamt

Posted 11 November 2014 - 12:36 AM

Nuu! Citeste manualul referitor la avarie led r+g. Dupa asta I-ti spun si urmatoarele variante.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users