th3-razor Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Salutare!Am comandat azi de la o persoana un laptop Gericom WebgineXL Per4mance S 2030 Combo si as vrea sa stiu cam cat de bunicel este.Scrie pe eticheta 15`tft P4 2000 256mb 30gb.Vreau sa stiu mai multe detalii dar google nu mi-a zis prea multe...decat in germana :-? Ce tip de memorie ram o avea? Ca ram`u as vrea sa-l imbunatatesc sigur.Macar un 512 sa ii pun ....Ca pret nu e mult in jur de 300lei cu incarcator Link to comment
riderinblack Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Nu e cine stie ce, merge o muzica, un film, un net etc, chestii de uz general. Sistemul de operare sa fie windoz xp (nu cred ca duce o vista sau un seven). Ramii sunt ddr1 (am avut unul asemanator ca si performante) Link to comment
th3-razor Posted May 24, 2012 Author Share Posted May 24, 2012 pai mie mi-ar fi uzuali daca e cat zice procesoru la 2000 mhz Adica cam la ce il folosesc eu ar fi foarte ok.Intrebari ar mai fi asa : Daca stie wireless sau macar slot inauntru pentru al pune,si cam care ar fi mb placii video.E ok si ddr1 ca inca se gasesc cred:-? Link to comment
stefan94stefan Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 la video mai mult de 64mb nu cred ca are din ce ai mentionat acolo .....ceva in genul am si eu dar este fujitsu Link to comment
riderinblack Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Ceva ddr1 de laptop am si eu la vanzare. Wireless.... poti cumpara o placa pc-card (wireless) daca leptoapa nu are asa ceva ca dotari. Link to comment
alexutu Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 bun din ce punct de vedere, dpdv al configuratiei e ok, ar trebui sa ii mai adaugi macar un 256 ram ( cred ca am si eu o placuta) ca sa iti faci treaba pe un xp, dpdv al rezistentei cine poate sti, e un laptop destul de vechi, nu stiu daca poti sti prin cate maini a trecut, daca a fost reparat sau nu. Nu poti avea o siguranta pe el, dar testeaza-l bine la inceput. Ca si firma nu e una din cele mai bune, si piese pt el decat sh. Link to comment
th3-razor Posted May 25, 2012 Author Share Posted May 25, 2012 ok dar eu m-am gandit asa.Daca la laptopurile noi din cauza la procesoarele cu frecventa din ce in ce mai mare se incing piese in draci se strica mai repede.Am avut la reparat cateva care trebuiau reflow & reball dar le-am dat inapoi neavand sculele necesare.Deci daca e ceva mai vechiut inseamna ca nu se incing piesele asa de rau deci putin mai rezistent este:D Link to comment
Th3_uN1Qu3 Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 E Pentium 4, deci de incins in draci sigur nu ai scapat. Link to comment
alexutu Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 nu ati plecat de la o premisa corecta zic eu, procesoarele din ziua de azi au frecventa mai ridicate dar sunt facute la o scara mult mai mica gen 45, 32 sau chiar 22 nanometri, asta inseamna ca un procesor are miliarde de tranzistori, cu cat are mai multi e mai performant , cu cat e facut la o scara mai mica cu atat consuma mai putin, respectiv se incing mai putin, sunt talblete si telefoane cu procesoare dualcore care nu au sisteme prea avansate de racire deci, lucrurile sunt putin diferite, ce cred eu despre problemele laptopurilor din ziua de azi e ca sunt facute sa fie cat mai ieftine, si probabil sunt facute multe prost sa te tina pana iti iese din garantie, ca sa iti poti cumpara altul, doar suntem o societate de consum.acum mai tine si de noroc, de cum se exploateaza. fiecare alege. Link to comment
Recommended Posts