Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor constructie sursa de retea

Dayo

Recommended Posts

O mica nedumerire am si eu. Am desfacut cateva trafiti din surse pc atat E+I cat si E+E si am constatat ca unele nu au intrefier. Adica nu toate pot intra in saturatie? Pot pune mai multe miezuri pentru a obtine o putere mai mare? Va multumesc.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Dayo

29

• Dr.L

6

• franzm

2

• 25L91N11

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

1) pai da,sunt 2 tipuri de surse: flyback-cu intrefier si forward -fara intrefier.Sursa de aici e forward,deci trebuie sa folosesti trafuri fara intrefier2)da,ai putea folosi mai multe trafuri...insa nu-i atat de simplu pe cat pare

Eu ma gandeam sa alatur mai multe miezuri mecanic pentru a obtine o putere mai mare. Ar fi posibil? Si inca ceva care e diferenta intre cele doua tipuri de surse?

Am inteles cam cum sta treaba dar tot nu sunt hotarat ce schema sa adopt. Am nevoie de o sursa in comutatie alimentata de la retea care sa-mi poara oferi +-50V la cate 4A pe ramura cu protectie la scurtcircuit. Am cules de pe forumuri sute de scheme si am si analizat cam tot ce se spunea pe acolo despre fiecare adica pareri pro si contra ceeace mi-a ingreunat luarea deciziei. Nu vreau nici o schema prea complexa fiindca nu sunt expert in surse. vreau o schema - ideal ar fi si cu pcb - pe care domniile voastre au realizat-o si testat-o. Va multumesc.

Am nevoie de o sursa in comutatie alimentata de la retea care sa-mi poara oferi +-50V la cate 4A pe ramura cu protectie la scurtcircuit. Am cules de pe forumuri sute de scheme si am si analizat cam tot ce se spunea pe acolo despre fiecare adica pareri pro si contra ceeace mi-a ingreunat luarea deciziei. Nu vreau nici o schema prea complexa fiindca nu sunt expert in surse. vreau o schema - ideal ar fi si cu pcb - pe care domniile voastre au realizat-o si testat-o. Va multumesc.

• 3 weeks later...

M-am hotarat sa fac schema din atasament dar nu inteleg condensatorul dintre pinii 2,13,14 ai integratului si masa are valoarea de 1m si e nepolarizat. Sa fie o gresala in schema?

post-40915-139829447361_thumb.gif

Da, de acela e vorba. Mi s-a parut ciudat fiindca in alte scheme asemanatoare am gasit 47uF polarizat. Am montat un cond de 1uF/63 V nepolarizat. Acum lucrez la T2. O sa mai am nevoie de ceva sfaturi in legatura cu punerea in functiune. Va multumesc.

Am realizat sursa dar cum ma si asteptam nu functioneaza. pe pinul 5 al CI am 60khz dar pe 9 si 10 nu am nimic. Am schimbat 4 ci dar cu acelasi rezultat.