Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cd Player Toshiba


Recommended Posts

Am luat de curand un cd player Toshiba,are transport 4/11 si dac cu tda 1541,cand bag cd-ul se aude motorasul de pozitionare si invarte platanul,insa da eroare si nu citeste,ca si cum nu ar fi cd,poate are cineva dintre voi un cd player asemanator,sa-i fac o proba cu un laser identic sa vedem care ar fi problema.Ca unitati compatibile gasim la Philips cd 471 si 473 si la Marantz cd 40!Multumesc astept raspuns,aici sau pm.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pe laser nu am gasit,am gasit pe placa 2 semireglabili,langa transport,am miscat de ei si si-a dat drumul,adica a citit numarul de melodii,insa canta cu viteza mare,apoi am mai reglat,insa nu mai citeste melodia,probabil trebuiesc echilibrati amandoi.Si suspect mi se pare un tranzistor,gras ca un tiristor,se incalzeste cam tare,nu are radiator.Este un integrat,stabilizator de tensiune MC78M15CT,totusi se incinge de nu poti tine mana pe el,am mai intalnit unul asemanator.Se comporta ca si cum ar fi pe FF,tabloul de control este alimentat de acel integrat,unde as putea gasii echivalent!?

Link to comment

Se comporta ca si cum ar fi pe FF,tabloul de control este alimentat de acel integrat,unde as putea gasii echivalent!?

care integrat? stabilizatorul MC78M15CT?

ati masurat tensiunile la intrarea si iesirea lui?

e posibil ca acest stbilizator sa nu fie defect (incalzirea lui fiind efectul consumului mare de dupa el)

dvs trebuie sa gasiti cauza din care se incalzeste acest integrat (stab).

Link to comment

Nu este de la el,dupa el este panoul de control cu un procesor,insa cand 'gasesc' din semireglabili auditie se comporta ca si cum ar fi pe FF,si se intoarce si iar o ia de la capat,zenerul din comanda este ok.Am tensiune,inseamna ca mai ramane procesorul de comanda.

Link to comment

Il trag pe dreapta il tin pentru dac TDA 1451,poate ma voi folosi de el in viitor,cine stie poate un proiect mixt cu tuburi,mai ales ca am si o pereche de vumetre pe ace de Marantz,invit pe oricine in proiect.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines