Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cd Player Toshiba

Recommended Posts

Am luat de curand un cd player Toshiba,are transport 4/11 si dac cu tda 1541,cand bag cd-ul se aude motorasul de pozitionare si invarte platanul,insa da eroare si nu citeste,ca si cum nu ar fi cd,poate are cineva dintre voi un cd player asemanator,sa-i fac o proba cu un laser identic sa vedem care ar fi problema.Ca unitati compatibile gasim la Philips cd 471 si 473 si la Marantz cd 40!Multumesc astept raspuns,aici sau pm.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zarra68

4

• elmar

2

• zal

1

• MISTER BIG

1

Top Posters In This Topic

incercati sa-l reglati din acele semireglabile dar mare atentie ca daca "suciti" prea mult de ele puteti arde dioda laser si atunci sigur nu va mai citi nimic pina nu ve-ti schimba tot "cititorul " laser... :da

Pe laser nu am gasit,am gasit pe placa 2 semireglabili,langa transport,am miscat de ei si si-a dat drumul,adica a citit numarul de melodii,insa canta cu viteza mare,apoi am mai reglat,insa nu mai citeste melodia,probabil trebuiesc echilibrati amandoi.Si suspect mi se pare un tranzistor,gras ca un tiristor,se incalzeste cam tare,nu are radiator.Este un integrat,stabilizator de tensiune MC78M15CT,totusi se incinge de nu poti tine mana pe el,am mai intalnit unul asemanator.Se comporta ca si cum ar fi pe FF,tabloul de control este alimentat de acel integrat,unde as putea gasii echivalent!?

Se comporta ca si cum ar fi pe FF,tabloul de control este alimentat de acel integrat,unde as putea gasii echivalent!?

care integrat? stabilizatorul MC78M15CT?

ati masurat tensiunile la intrarea si iesirea lui?

e posibil ca acest stbilizator sa nu fie defect (incalzirea lui fiind efectul consumului mare de dupa el)

dvs trebuie sa gasiti cauza din care se incalzeste acest integrat (stab).

Nu este de la el,dupa el este panoul de control cu un procesor,insa cand 'gasesc' din semireglabili auditie se comporta ca si cum ar fi pe FF,si se intoarce si iar o ia de la capat,zenerul din comanda este ok.Am tensiune,inseamna ca mai ramane procesorul de comanda.

Il trag pe dreapta il tin pentru dac TDA 1451,poate ma voi folosi de el in viitor,cine stie poate un proiect mixt cu tuburi,mai ales ca am si o pereche de vumetre pe ace de Marantz,invit pe oricine in proiect.