Guest divinul Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Detin un Yamaha P2500S Detalii : "Amplificator audio cu crossover incorporat pentru subwoofer . Inginerii de la Yamaha au creat noua Serie P de amplificatoare pentru a acompania popularele boxe Club Series. Pentru a reusi, s-au asigurat ca amplificatoarele sunt capabile sa livreze o putere egala cu cea a boxelor si le-au echipat cu YSP (Yamaha Speaker Processing) pentru performante optime. putere la 1kHz: 2 x 390W @ 4 ohmi; 2 x 275W @ 8 ohmi; 780W @ 8 ohmi in punte mono (bridge) putere RMS la 20Hz-20kHz: 2 x 310W @ 4 ohmi; 2 x 250W @ 8 ohmi; 620W @8 ohmi in punte mono (bridge) banda de frecvente: 20 - 40000 Hz raport S/N: 100 dB THD: < 0.1% gain: 32.1 dB conectori iesire: speakon / borne / jack 6.3 mm conectori intrare: XLR / jack 6.3 mm conector link: jack 6.3 mm dimensiuni: 88 X 480 X 456 MM greutate: 12 kg Specificatii Yamaha P2500S: Putere @ 4 Ohmi: 2 x 310W" Iar cineva a venit la mine cu Un mixer preamplificat Kronus Pro 8600 si l-am pus la boxele mele si se aude mai tare ca yamaha mea. Intreb acum, dc se aude mai tare cand e mai mica are doar 300W pe 4Ohmi iar a mea are 400w pe 4Ohmi (yamaha o bag direct in calculator nu am mixer la ea dar am o placa de sunet destul de buna si o multumeste cu semnalul audio, ca la maxim o duce in clip) Deci ? Spuneti voi... Editat nume subiect Nu mai pune link-uri catre magazine online Link to comment
zal Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Semnalul de la calculator e mai slab. Mixerul are mai multe posibilităţi de reglaj. Link to comment
emilberculescu Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Cum spunea mai sus si colegul zal , nu se compara semnalul unui mixercu placa de sunet PC oricat de buna ar fi ea. Link to comment
zal Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Mai sînt şi alte pericole la conectarea calculatorului cu un amplif: scăpările de tensiune din sursă şi cond electrolitici slabi de la ieşirile audio pot strica un amplif. La faza cu scăpările de tensiune, laptopul e avantajat, sursa lui are separare galvanică mai bună cu reţeaua. Ideal ar fi o conexiune optică. Link to comment
alex20alex Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Intreb acum, dc se aude mai tare cand e mai mica are daor 300W pe 4Ohmi iar a mea are 400w pe 4OhmiYAMAHA P2500S are puterea masurata la 1 Khz 1% THD (2 x 390W) in loc de 0,1%THD ... in cazul asta puterea va fi in jur de 300-320w x2 /4 ohmi , orcum P-urile de la Yamaha au un sunet moale, parca nu au vlaga pe partea de bass, probabil din cauza ca are damping factor mic ( 200 )Amplificatorul sa fie adus la limita "clipingului" are nevoie de cca 1,10v-1,15v, probabil placa ta de sunet (probabil onboard) nu face fata (cum a zis si "Zal") . Dar daca zici ca intra in clip excludem aceasta varianta...De "Kronus Pro 8600" nu pot sa ma pronunt . Link to comment
zal Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Fiecare firmă reglează acel indicator simplu cu led, numit ''clipping'', după cum crede, sau îi convine. Link to comment
hpavictor Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Amesteci mere cu pere.......de fapt ce doresti ?Poți face o auditie comparativa doar in condiții identice de testare . Dar cel mai important lucru este ca Yamaha are incorporat un limiter care nu te lăsa sa distrugi boxele cu distorsiuni......acel mixer autoamplificat aproape sigur nu are așa ceva....Un amplificator Pro care nu are limiter va rupe difuzoare , filtre etc .Prietenii știu de ce !Oricum nu contează ca un aparat se aude mai tare decât celălalt , importanta este doar fiabilitatea si calitatea redarii.... Link to comment
Guest marcelvibeman Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Da, ti se pare doar ca se aude mai tare, am facut un test similar, cu un PHONIC DMX1501 de 2x450W RMS pe 4 Ohmi si cu un mixer amplificat MAX-CW5012 facut pe vapor si pe care scria 2x300W in 4 Ohmi si se "auzea mai tare" mixerul; testul l-am facut pe 2 boxe cu difuzoare Peavey de15inch si 8Ohmi in aceiasi sala, semnalull fiind de la placa de sunet a laptopului; am remarcat ca mixerul are favorizate frecventele medii, nu coboara atat de mult precum amplificatorul si da suficient la intrarea etajului final cat sa obtii un volum mare si are kick suficient pe la 100Hz, pe cand Phonic-ul conectat direct la laptop nu am reusit sa-l gadil suficient pe partea de medii din placa de sunet, dar basul era bass, curat, cu distorsiuni minime; si faza cu limitatoarele e adevarata, Yamaha e o firma care se respecta, produsele sunt semi-pro....merci! Link to comment
alex20alex Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Da, ti se pare doar ca se aude mai tare, am facut un test similar, cu un PHONIC DMX1501 de 2x450W RMS pe 4 Ohmi si cu un mixer amplificat MAX-CW5012 facut pe vapor si pe care scria 2x300W in 4 Ohmi si se "auzea mai tare"Cel mai probabil aveai impresia ca se auzea mai tare pentru ca PHONIC DMX1501 are limitator( DMX1501 in interior este de fapt un "EP1500" ) iar MAX-CW5012 nu are si probabil era de mult in clipping ( am vazut multe cazuri cand sunetul era clar distorsionat si respectivul zicea " eee vezi ce tare se aude... " ) Link to comment
Guest marcelvibeman Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Cel mai probabil aveai impresia ca se auzea mai tare pentru ca PHONIC DMX1501 are limitator( DMX1501 in interior este de fapt un "EP1500" ) iar MAX-CW5012 nu are si probabil era de mult in clipping ( am vazut multe cazuri cand sunetul era clar distorsionat si respectivul zicea " eee vezi ce tare se aude... " ) Din acest motiv am pus ghilimele: "se auzea mai tare".... Link to comment
Guest marcelvibeman Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 DMX1501 si EP1500......da, cam aceiasi configuratie dar nu sunt perfect identice, schema e diferita, dar in principiu performante asemanatoare...low cost... Link to comment
alex20alex Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Tot un copy paste dupa qsc rmx este ... Link to comment
Guest marcelvibeman Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Tot un copy paste dupa qsc rmx este ... da, chinezii astia... Link to comment
Recommended Posts