Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Omega model CTV2102

le5100kw

Recommended Posts

Am un tv Omega model CTV2102,nu stiu ce sasiu cu urmatoarele:proc.M50433-508SP,TA7698,sursa cu STK7348. Cand il pun in priza se declanseaza si se aclanseaza releul de protectie in continuu. Cum pot intra si eu in posesia unui scheme a lui? Si unde trebuie sa verific ca sa remediez acest defect?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• le5100kw

5

• dan cod

2

• BUGHIU

1

• popa ionut

1

Schimba condesatorii din secundarul sursei ..in special cel de pe bara de 115v si pe cei din primarul sursei..se poate sa ai si hibridul defect...dar verifica sa vezi ce iti cade..sursa...comanda pe releul de start..(nu este de protectie).......

uite o rezolvare in caz ca este stk defect..

http://www.schemetv.ro/files/products/7348.pdf

Modificarea asta este cea de care vorbeam la funai.Este data de mine pe schema de funai deci trebuie echivalata pe alte scheme cu STK7348.

• 2 weeks later...

Aha deci la el problema cu tacaitul releului reprezinta clar integratul hibrid STK7348 si sa-l schimb cu echivalentul stk73410. Dati-mi va rog totusi o schema la tv.

STK73410 nu este echivalentul lui ci cu unele modificari minore se poate inlocui.De asemenea se poate pune UPS001 in loc.

Am pus tot STK 7348, ca pe asta il aveau si tot nu merge. Prima data releul la fel facea se inchidea se si se deschidea. Iar apoi a inceput sa nu mai faca dar se aude in tiuit ciudat. Tensiuni nu-mi da nici una la iesire. Ce e de facut ca nu mai am nici o idee?

Nu mai schimbati pe STK-uri noi ca le schimbati ....degeaba!!!Posibil sa fie fie facaturi de 2 lei!!! Scoateti afara componentele din sursa si montati o UPS001!!!!

Toni Marginean

Schema o gasiti doar pe bani. Se poate insa repune in functie televizorul cu o schema asemanatoare care utilizeaza acelasi circuit integrat ca si sursa (exemplu Funai 2000MK2).