Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf necunoscut


Recommended Posts

Am un traf de iesire push-pull pe care l-am gasit la un service radio-tv cu urmatoarele date:sectiunea: 7 cm2primar: 2x1200 spsecundar: 2x60 sp (cred, nu stiu sigur, nu am traful acasa) in paralelLa ce tip de lampi s-ar fi putut conecta un asemenea traf?

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Traful se pare ca a fost folosit de o pereche de EL84 si se duce cam spre 12w-probabil ca nu era cu negativare , avind grilele direct spre masa prin rezistori.S-ar putea sa mearga f bine si cu 2 buc 6P3S dar trebuiesc alimentate la max 300v tensiunea anodica si cu grilele la masa prin resistente de 220k.

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Am primit un transformator de iesire pentru un montaj push-pull,are 10 cmp si nu am cum sa determin numarul de spire din primare si secundare.Dar: alimentat cu 40 V pe una din anodice am nasurat pe prizele din secundar urmatoarele tensiuni:3,1V;5V;6,8V;10V.Pe infasurarile anodice are lipite acele ''capacele'' care se prind de anodul teburilor (ca la PL500) capacele care sunt artizanale si de aici am dedus ca acest transformator a fost pentru tuburi europene cu anodul la soclu si cineva a schimbat aceste tuburi cu altele rusesti ce aveau anodul 'sus'.Cel ce mi-a dat acest transformator spune ca provine dintr-un amplificator italian.Aveti idee cam ce tuburi s-ar potrivi cu acest transformator?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines