Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PCL82-boxe active PC


Recommended Posts

  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Din pacate "copy-paste" are neajunsuri atunci cind atentia lasa de dorit, greseala la numerotarea pinilor, atasez schema corectata, precum si rugamintea catre moderator sa stearga atasamentul necorespunzator din primul "post".

Link to comment

Cred ca este o neintelegere, RockDok se refera la cuplaj magnetic iar colegii la cuplaj capacitiv iar ca intotdeauna adevarul e intre... eu as bobina 1/3 din secundar la inceput si 2/3 la sfirsit, pentru un minim deranj. In termeni practici asta inseamna un strat la inceput si 2 straturi la sfirsit...

Link to comment

O posibilitate .......recomandata expres de mine .....ar putea fi astfel :Miez - 1/2 primar ( se păstrează priza de UL corespunzătoare ) / CFB / Secundar / 1/2 primar - Capatul infasurarii de lângă miez a jumatatii de primar se va lega la anod , iar capătul ultimei infasurari se va lega la tensiunea anodica .Chiar e simplu !

Link to comment

Da , este o reteta garantata , oferă rezultate excelente . Secundarul ar trebui făcut dintr-un singur strat ....iar de aici va trebui pornit restul calculului acestui trafo out . Nu mai explic de ce....nu doresc sa intru in polemici cu " constructori " de trafo out . In prezent colaborez doar cu Dnul Lazaroiu , domnia sa poseda suportul matematic dar si mijloacele practice pentru a depăși orice provocare legată de executia oricărui trafo out ( SE sau PP ) .Nu este scopul vieții mele sa discut in contradictoriu...Eu am studiat temeinic trafo out SE , după un esec , la sfatul " specialiștilor " . Cine pricepe , bine . :rade: Cine nu , nu !

Link to comment

Am ales cea mai simpla versiune posibila pentru bobinare trafo, nu am chef sa pierd prea mult timp intercalind infasurari primar cu infasurari secundar.

Vei obține rezultate pe măsura timpului investit ...dacă tot nu îți trebuie sfaturi , nicio problema !Doar nu o sa devenim offtopic !
Link to comment

Da, e mai cistigatoare ca precedenta. Insa pentru ca ai cite o jumatate de primar dispus pe cel putin 8 straturi (spre 9) nu scapi de rezonante in spectru audio, doar ca raspunsul pe limita superioara va fi mai bun. Miezul E13 nu-ti lasa loc prea mult de manevra cu izolatiile intre straturi (ca un C-core, bunaoara) dar pentru scopul (nepretentios) enuntat merge.

Link to comment

Intercalarile P/S au o anumita logica , este o gluma sa crezi ca un numar mic de intercalari rezolva ceva in afara de efort :da exista un compromis subtil intre inductanta de pierderi si capacitate reziduala C/spire si C/straturi...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines