cnc_step Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Din lipsa de activitate, m-am apucat de un 3D printer, model Mendel - Max.Este o limba in curs de invatare, dar cred ca am sanse reale.Capul de printare este model Wade, cel din poza este printat de un nene. Urmeaza sa mai fac pe cnc niste componente, si cred ca la sfarsitul saptamanii este gata ca mecanica.Restul ca electronica este simplu pentru mine. Link to comment
cnc_step Posted May 20, 2012 Author Share Posted May 20, 2012 Am mai facut cate ceva. Cred ca este cea mai strong constructie de 3D printer. M-am suit pe ea si nu s-a dezmembrat.Ca materiale s-a folosit profile dural, fibra de carbon, fibra de sticla cu grosimea de 6,3mm, rulmenti 608, tije cimentate de 12mm cu rulmentii aferenti, cat si tije cimentate de 8mm cu rulmentii aferenti, suruburi trapez de 10mm, pinioane si curea T5, etc.Poate fi folosita cu succes si ca un cnc de cablaje, cat si pentru alte lucrari cu materiale compozite. Link to comment
florint Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Frumos realizat.Intradevar arata foarte stabila.Si eu ma gandesc sa folosesc la un 3D printer motoarele de 0,2Nm cu driverele Easydriver. binenteles dupa ce-mi termin CNC-ul.Acum lucrez la shieldul cu 4 drivere pololu pentru Arduino.Pentru 3D printer trebuie un Sanguino sau un Atmega644p deoarece necesita mai multe intrari si iesiri. Link to comment
cnc_step Posted May 21, 2012 Author Share Posted May 21, 2012 Pentru 3D printer trebuie un Sanguino sau un Atmega644p deoarece necesita mai multe intrari si iesiri.Un sanguino 1.3 este perfect. Nu recomand arduino max, cu placa cu drivere aplicata pentru ca iese ceva mai butucanos. Pe cand un sanguino 1.3 are tot ce-i trebuie pe el.Eu o sa-i pun motoarele pe axa z jos (ca sa scap de firele inestetice) fata de varianta daca as pune motoarele sus cum este la originala. Link to comment
florint Posted May 21, 2012 Share Posted May 21, 2012 Fain este proiectul Sanguinolu http://reprap.org/wiki/Sanguinololu Link to comment
cnc_step Posted May 22, 2012 Author Share Posted May 22, 2012 Asta este cel montat de mine: Link to comment
florint Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Arata super.Sa-l folosesti sanatos.Ce radiatoare ai folosit la driverele pololu?Eu am radiatoare de aproximativ 9x9 mm.Se pare ca sunt nevoit sa le tai nitel.Am luat si un ventilator de 50x50 mm tinand cont ca am sa le setez la undeva 1,4A. Link to comment
cnc_step Posted May 22, 2012 Author Share Posted May 22, 2012 In principiu nu-ti trebuie ventilator pe drivere la 1,5A.Eu l-am luat de afara driverele, si mi-au venit cu tot cu radiator la 11$ buc.Doar controllerul l-am montat eu ca am luat pcb-ul de afara, si l-am complectat. Link to comment
florint Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Nu stii in principiu daca as avea nevoie la fiecare driver de condensatori electrolitici de 47u pe fiecare alimenatre a motorului si la fiecare alimentare a circuituitului A4988 de alti condensatori de 0,1u pe 5V.Nu este de ajuns cate unul.Sursa in comutatie are si ea condensatorii ei.Sa fie oare nevoie de atatea condensatori, respectiv de atata rezerva capacitate?Schema de principiu arata ca trebuie. Dar este de principiu.Si cei de la sainguilolu au pus cate unul de 100u la fiecare driver iar cel ce a facut shieldul pentru arduino a pus de 47u iar in schema de principiu apare de 4,7u.Ma cam incurca atatea condensatori si pana la urma toti vin legati in paralel. Link to comment
cnc_step Posted May 22, 2012 Author Share Posted May 22, 2012 In principiu este de ajuns un condesator, dar de valoare mai mare. Solutia asta este valabila daca ai toate driverele pe aceasi placa si cu integratele cat mai apropiate de condesatorul sursa. Cei de 0,1 iti recomand sa-i pui langa fiecare integrat ca in schema de principiu. Link to comment
florint Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Ma incurca rau 2 condensatoare de la alimentarea motoarelor de la doua drivere.Am sa le dublez pe celelalte doua in loc de 47u am sa pun 100u iar pe cele de 0.1u le las, mai ales ca alimentarea va fi usb.Ma incurca deoarece am traseele de forta late de 1,27mm iar pentru restul am trasee de 0,24mm.Problema mare este ca la doua din ele trebuie sa inghesui taseele de 0,24mm si prin metoda "calcatului" se contopesc. Link to comment
Guest BuFu1O1 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 salut..ma poti ajuta cu o printare 3D pentru toate partile din plastic a unei imprimante MendelMax 1.5 ? Link to comment
Guest BuFu1O1 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 am gasit la cineva in sibiu. Link to comment
mecomanv Posted January 11, 2013 Share Posted January 11, 2013 O intrebare : Capul de scriere ,cum lucreaza? Link to comment
cnc_step Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 O intrebare : Capul de scriere ,cum lucreaza?Cu motor prin impingere in zona incinsa, si picura. Link to comment
Recommended Posts