Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa tai niste medii suparatoare...


Recommended Posts

Am 2 boxe legate exact identic (filtre,difuzoare) dar una o i-a razna difu de bass la medii ! (evident difuzoarele sunt chinezerii).As vrea sa rezolv aceasta problema ... am cautat pe net filtre ..am gasit dar nu aveau mare efect ...Imi puteti recomanda scurt , cine se cunaoaste un filtru pentru mediile din difu de bass ?

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

salutare!din pacate esti prea "norocos"! eu am patit la fel cu doua difuri de inalte care nu "cantau "la fel nici in ruptul capului! solutia a fost urmatoarea: rebobinarea difuzoarelor ocazie cu care am avut surpriza sa constat ca bobinele difuzoarelor nu semanau deloc, dar deloc!

Link to comment

Ai putea incerca sa compensezi caracteristica difuzorului printr-un corector de ton (cel putin pe canalul respectiv) sau prin reproiectarea filtrului pentru incinta/difuzorul respectiv.. adica, alegi alta frecventa de taiere si/sau atenuare in banda de medii.

Link to comment

indiferent de ce compensari, atenuari/accentuari se pot face din filtru, din corector, din amplificator cele doua difuzoare nu vor suna la fel niciodata! si asta datorita faptului ca raspunsul in frecventa al difuzorului are o forma complexa ceea ce face ca eventualele corectii sa fie greu de realizat!eu am schimbat 3 tipuri de filtre, le-am modificat, schimbat condensatori, am folosit corector/egalizator dar degeaba!te rog sa nu iei tot ce ti-am spus in nume de rau! am pierdut eu destul timp incercand sa rezolv o problema asemanatoare!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines