Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv KOTRON P2001-SBK

Recommended Posts

Salutare meseriasi.Am primit pe bancul de lucru un tv marca KOTRON P2001-SBK care a avut ca defect inital ,lipsa imagine sunet normal ,am depistat lipitura rece la pinul de alimentare al filamentului TK.Am refacut liptura pe placa TK ,s-a aprins filamentul si a aprut imaginea dar comprimata in partea de jos a imaginii si alungita in parte de sus a ecranului ,am inlocuit pe rand toti condensatorii electrolitici din baleajul vertical am reusit sa-l aduc aproape de liniaritatea normala numai ca in partea de sus tot ma alungeste imaginea ,problema este ca tv-ul are semireglabili numai pentru amplificarea verticala si pentru sincro vertical dar nu are si pentru pozitionare verticala asa ca ultima idee este ca a mai ramas ne inlocuit CI LA7830 pe care in momentul de fata nu il am.ce credeti ce ar mai putea fi defect sau macar un artificiu sa pot comprima imaginea si din partea de sus.Procesor TMP47C434N;memorie TC89101P;Jungla ka2154;bvLA7830.

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• spyry

2

• BUGHIU

2

• dan cod

2

• popa ionut

2

Top Posters In This Topic

Verifica tensiunea de alimentare a integratului,dioda din pinul 6 si rezistentele sa nu fie devalorizate....daca totul este ok schimba integratul...este predispus la defecte dastea ...ca si surorile sale care au alimantarea diferentiala +/-18 Vcc am patit-o de atatea ori...deschidea in partea de jos a ecranului perfect iar in partea de sus tindea sa deschida cu intreruperi...de parca era contact imperfect in IC :sparge:

Forma semnalului ce vine de la jungla este necorespunzatoare.Ori mai aveti condi defecti ,in zona junglei; ori chiar ceva rezistente devalorizate pe calea de semnal si/sau chiar pe linga finalul cadre.Osciloscopul va scoate rapid din ...impas!!!

Facem pariu ca este defect integratul de cadre?? :da ai schimbat condesatorul dupa alimentarea cadrelor??daca nu schimba integratul...daca nu este din el iti trimit eu unul gratis sa ai de rezerva........

Multumesc frumos celor care si-au dat silinta spre a m-a ajuta ,am reusit sa descopar ,defectul a fost condul de 2,2 uF de pe pinul 27 al ci jungla :101