spyry Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Salutare meseriasi.Am primit pe bancul de lucru un tv marca KOTRON P2001-SBK care a avut ca defect inital ,lipsa imagine sunet normal ,am depistat lipitura rece la pinul de alimentare al filamentului TK.Am refacut liptura pe placa TK ,s-a aprins filamentul si a aprut imaginea dar comprimata in partea de jos a imaginii si alungita in parte de sus a ecranului ,am inlocuit pe rand toti condensatorii electrolitici din baleajul vertical am reusit sa-l aduc aproape de liniaritatea normala numai ca in partea de sus tot ma alungeste imaginea ,problema este ca tv-ul are semireglabili numai pentru amplificarea verticala si pentru sincro vertical dar nu are si pentru pozitionare verticala asa ca ultima idee este ca a mai ramas ne inlocuit CI LA7830 pe care in momentul de fata nu il am.ce credeti ce ar mai putea fi defect sau macar un artificiu sa pot comprima imaginea si din partea de sus.Procesor TMP47C434N;memorie TC89101P;Jungla ka2154;bvLA7830. Link to comment
Vas Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Dupa parerea mea nu e CI defect,mai cauta alt cond. defect Link to comment
dan cod Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Da si probabil in zona junglei acest cond defect ESRul pe el. Link to comment
popa ionut Posted May 13, 2012 Share Posted May 13, 2012 Verifica tensiunea de alimentare a integratului,dioda din pinul 6 si rezistentele sa nu fie devalorizate....daca totul este ok schimba integratul...este predispus la defecte dastea ...ca si surorile sale care au alimantarea diferentiala +/-18 Vcc am patit-o de atatea ori...deschidea in partea de jos a ecranului perfect iar in partea de sus tindea sa deschida cu intreruperi...de parca era contact imperfect in IC Link to comment
BUGHIU Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Forma semnalului ce vine de la jungla este necorespunzatoare.Ori mai aveti condi defecti ,in zona junglei; ori chiar ceva rezistente devalorizate pe calea de semnal si/sau chiar pe linga finalul cadre.Osciloscopul va scoate rapid din ...impas!!! Link to comment
popa ionut Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 Facem pariu ca este defect integratul de cadre?? ai schimbat condesatorul dupa alimentarea cadrelor??daca nu schimba integratul...daca nu este din el iti trimit eu unul gratis sa ai de rezerva........ Link to comment
elmar Posted May 14, 2012 Share Posted May 14, 2012 incercati sa schimbati si c-urile electrolitice din pinii 27 si 28 jungla... Link to comment
spyry Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 Multumesc frumos celor care si-au dat silinta spre a m-a ajuta ,am reusit sa descopar ,defectul a fost condul de 2,2 uF de pe pinul 27 al ci jungla Link to comment
BUGHIU Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 ...Si ,cred ca ar trebui sa primiti un integrat ...de rezerva :jytuiyusau nu?? Link to comment
dan cod Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Mai ales ca LA7830 chiar nu e predispus la asa ceva.Dar uite ca a pierdut pariul sa nu ne dea peste nas alta data. Link to comment
Recommended Posts