Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

semnalizator bicicleta


Guest robertos21

Recommended Posts

Guest robertos21

as dori o schema pentru un semnalizator pentru bicicleta.vreau ca alimentare 4v sau mai putin sau mai mult nu exagerat,doar stanga dreapta

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest robertos21

totusi nu imi puteti da o schema ceva?si noaptea ce fac, ca in sat politistii dau amenda daca nu am lanterne,vesta si tot ce trebuiesi chiar folosesc bicicleta si zi si noapteva rog frumos!

Link to comment

Pai bine, in deshidere scriai ca vrei "stanga dreapata" apoi de ce ne induci in eroare :limb:Treaba se poate rezolva, dar din ce o alimentezi, ca din dinam nu poti. Ori pe baterii, ori mergi pe un simplu contact mecanic si atunci mergi pe alimentarea dinamului.

Link to comment

daca vrei semnalizator pentru bicicleta vezi aici:

 

https://www.google.ro/search?sourceid=c ... +bicicleta

 

ca fapt divers citeste si Codul rutier precum si Regulamentul de aplicare

 

Succes!!!

 

 

vezi si aici:

 

http://www.velorutia.ro/detalii-11/cate ... utier.html

 

Art. 14. - In circulatia pe drumurile publice, bicicleta trebuie sa fie:

a) prevazuta cu dispozitiv de franare eficace;

b) prevazuta cu un sistem adecvat, functional, de directie;

c) dotata cu sistem de avertizare sonora; se interzic echiparea si folosirea sistemelor de avertizare sonora specifice autovehiculelor;

d) echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare;

e) echipata cu elemente sau dispozitive care, in miscare, formeaza un cerc continuu, fluorescent- reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor.

 

 

nu scrie nicaieri de semnalizatoare elecrtice sau electronice

Link to comment

S`apoi daca o folosesti si noaptea ce faci, iti pui si pozitii? Eu ca sofer, venind in spatele tau, cand vad ca palaie o luminita, ce sa inteleg? Noaptea, far, ochi de pisica si vesta fluorescenta. Nu te juca cu viata.

Ar trebui sa intelegi ca trebuie sa incetinesti si sa te astepti la eventuale pericole !!!Cand vezi un semn de atentionare cu semnul exclamarii, ce faci ?robertos21, eu iti recomand sa ai atat pe spate cat si pe fata LEDuri cat mai puternice. Daca porti casca (daca nu, rau faci !), eu iti recomand sa-ti pui un stop intermitent si pe casca (pe spate); eu am unul pe casca si unul sub sa. Am inteles ca in tarile civilizate lumina intermitenta se foloseste de biciclisti decat atunci cand stai pe loc, iar in rest se foloseste doar lumina continuua.
Link to comment
Guest robertos21

@worker-dar de ce nu vreti sa ma ajutati?as dori o schemaiar apoi voi suferi eu consecintele daca e nevoieoricum o schema dot o sa incerc sa caut poate nu neaparat pentru bicicletadar sunt foarte pasionat de electronicasi am eu dorinta asta

Link to comment

nu este vorba ca nu vrea nimeni sa te ajute.sunt sigur ca nici nu ai cautat. mai uita-te odata in linkul pus de mine mai sus.nu este rentabil ce vrei tu sa faci daca poti sa o iei cu 25leipoti sa o cumperi pe aceea la 25 lei si sa folosesti carcasa, led-urile etc.si poate te ajuta cineva sa o faci putin mai altfel, mai personalizata.

Link to comment

Sistemele de semnalizare sant folosite numai impreuna cu o lampa de pozitie . Asa stie si soferul ce ai de gand .Cauta pe net o sch de astabil cu 2 tranzistori.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines