Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv platinium nx72 sasiu 5800-a5p601-01

Recommended Posts

Buna seara! Am respectivul tv(platinium nx72),la care am gasit finalul de lini c5148,integratul de cadre tda 4863, fetul din est-vest si diodele din alimentarea cadrelor arse,initial am crezut ca este traful de lini,dar cum acesta nu se gaseste,am zis sa incerc prin a le schimba.Zis si facut, tv-ul a functionat cam 10 ore dupa care aceleasi componente s-au ars.Tensiunea pe B+ este mai mare cu 5v in loc de 140v am 145v,sa fie asta o cauza? Un sfat va rog,atasez si schema.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dorutu

3

• BUGHIU

1

• dan cod

1

• popa ionut

1

Am verificat sursa, am tinut-o pe bec 5 ore,tensiunile au ramas la fel,am schimbat diodele din alimentarea cadrelor cu unele de 3A,dar totusi tda4863aj din cadre se incalzeste excesiv.Consumul pe fiecare ramura +15v si -15 v din cadre este de 0,3A respectiv 0,4A.Care sa fie cauza incalzirii integratului din cadre?

Schimba R609 8,2K care face controlul pe optocuplor si se120 aplificatorul de eroare.trebuie sa ai fix 140 Vcc nu mai mult.

In tv am avut tda4863AJ.Am schimbat R609,in tv am avut o rezist de 10k,schema nu corespunde in totalitate,este in functie de tubul cinescop.Dupa micsorarea R609 am 141v,dar integratul tot se incalzeste excesiv si cred eu cauza ar fi cedarea diodelor din alimentarea cadrelor,dar de ce,curentul este cum am spus mai sus 0,3A si 0,4A.Care ar fi solutia pentru un regim termic mai mic al tda 4863 AJ ?