Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Distribuire semnal tv catre doua selectoare


Recommended Posts

Am doua selectoare alimentate din aceiasi sursa. Daca las doar un selector (oricare dintre ele) cu semnal de la cablu se vede bine. Daca leg semnalul de la cablu si la al doilea selector (paralel) scade calitatatea semnalului.Cum pot sa distribui semnalul la amandoua selectoare fara sa scada calitatea lui.Un montaj rapid si ieftin care sa-l pun langa selectoare exista?Multumesc si va astept cu raspunsuri.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Sunt doua selectoare in acelasi tv cu doua cai comune diferite.Cand cuplez doar un selector se vede bine. Daca cuplez intrarea de semnal in paralel cu al doilea selector puriceste imaginea pe oricare din selectoare ar merge tv-ul.

Link to comment

Este un tv cu pip. El are doua selectoare. Unul din selectoare este ars. Selectorul ars avea si o iesire de semnal catre intrarea in al doilea selector. Eu am gasit un selector care merge fr bine in locul celui ars dar nu are acea iesire de semnal catre cel de-al doilea selector. Deci am incercat sa leg intrarea la paralel a celor doua selectoare, iar atunci se strica putin imaginea.Exista vreo posibilitate sa leg intrarile selectoarelor la paralel fara a afecta calitatea semnalului?Tv-ul este un Orion.Multumesc.

Link to comment

Eu as folosi un booster de videorecorder. Acelea fac exact ce-ti trebuie tie, ofera doua iesiri de RF, una pentru selectorul video-ului si cealalta sub forma de iesire de antena TV, pentru televizor.Iar daca exista cerere pentru astfel de selectoare, se pot aduce. Eu dezmembrez zeci de televizoare LCD mari, cu ecranul spart, iar la unele dintre ele (majoritatea modelelor de Sharp) selectoarele sunt plantate pe cablaj separat si nu le cumpara nimeni. In Anglia a fost eliminata complet televiziunea analogica, iar tv-urile mai vechi au doua selectoare. Cel pentru receptia analogica are si o iesire de RF pentru selectorul placii DTV.Mai exista si plasme cu PIP, iar acelea au si ele doua selectoare, din care unul cu iesire de RF, exact ca si booster-ele de video.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines