Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum scap de joc?


Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Fi mai explicit;jocul este in conul in care fixezi mandrina sau intre partea cilindrica si corpul [pinolei?Jocul intre partea cilindrica si suport ar trebui sa fie anulat prin strangerea surubului pt blocare.

cred ca ai pus punctul pe i, eu nu am strans surubul de blocare plecand de la premiza ca surubul ala blcheaza partea cilindrica in pinola drept urmare nu mai pot inainta cu spiralul.....de fapt trebuia strans la limita cat sa imi dea voie sa inaintez.....Probabil pentru multi ce intreb eu reprezinta o banalitate, dar eu am strungul de cateva saptamani si inca incerc sa ma descurc cu manetele.
Link to comment

Vezi exact ce strange acel surub.Are un canal taiat in corpul pinolei si atunci cand strangi se strange acel canal si blocheaza axul? Doar asa este normal ce faci ,adica strangi pina la limita de miscare si folosesti asa .Altfel asa cum s-a mai spus mai sus trebuie bucsat caci este uzat cilindrul in care culiseaza iar tu preiei jocul cu pecanismul de blocare ce se strange pe ax.

Link to comment

Asa dupa cum spuneam si intr-un alt topic, fonta (materialul moale) distruge otelul, adica pinola papusii mobile, care este foarte probabil tratata termic. Foarte bizar, este ca uzura avanseaza cu atat mai rapid, cu cat materialul tare (otelul) este mai dur. Solutia este deci confectionarea unei pinole noi. Recomandarea mea este ca la rectificare sa dai pinolei o toleranta "zero absolut", sau cum spun meseriasii, sa faci pinola "cota in cota" cu gaura papusii mobile. Dupa operatia de rectificre exterioara a pinolei, care este obligatorie, se va face un rodaj manual intre pinola si gaura papusii mobile, utilizand o pasta de rodat cu granulatie cat mai fina (8...15 µ). Un rodaj asemanator este recomandabil sa se faca si in cazul gaurii conice din pinola. Pentru aceasta se poate folosi un dorn conic din fonta, rectificat cat mai precis la dimensiunile CM3, sau ce Con Morse ai acolo.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines