Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de curent pentru laptop


Recommended Posts

Vreau sa stiu cam cat timp ar tine o baterie de masina daca as lega la ea un laptop si cum as putea face un astfel de adaptor sau daca nu cumpar unul dar vreau sa stiu cat timp ar merge laptopul stau undeva de paza si acolo nu este curent si ziceam ca daca tot nu am ce face toata noaptea sa imi duc laptopul dar m-ar interesa daca tine cat de cat acea baterie de masina.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Poti face o socoteala ca in exemplul tipul urmator:Laptopul are nevoie de 18 V si 3 A, adica 18x3=54 W.Bateria are 12 V si 50 Ah, adica stocheaza energia 12x50=600 Wh Rezulta o durata de functionare: 600 Wh / 54 W = 11 h (ore)Datele laptopului le iei de pe incarcator. Curentul acestuia este mai mare decat consumul propriu-zis al laptopului, deoarece trebuie sa asigure si incarcarea acumulatorului incorporat in laptop.Datele acumulatorului sunt scrise pe el.Daca nu ai experienta suficienta de constructor ar fi preferabila cumpararea unui convertor adecvat ca sa nu risti deteriorarea laptopului. Convertorul trebuie sa asigure tensiunea necesara laptopului si un curent egal sau mai mare decat cel necesar laptopului.

Link to comment

Laptop-urile pot functiona si doar pe acumulatorul propriu pana la descarcarea acestuia asa ca acumulatorul de masina in functie de ce capacitate are in cazul tau ( daca il ai deja, daca nu atunci e bine sa fie cat mai mare ) atunci te poate tine si mai mult cu conditia sa ai si un redresor bine realizat care sa incarce apoi acumulatorul auto la loc.Convertorul se poate realiza cu o sursa in comutatie ( stiu nu-i tocmai simplu dar e necesar ), specificatiile sale depind direct de necesitatile laptop-ului, sau il poti achizitiona din comert cu conditia sa fie exact ceea ce are nevoie laptop-ul tau.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines