Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire Priza Programabila


Recommended Posts

Sanatate!! Am Cumparat o priza programabila mecanic .. Second Hand.... Priza nu functioneaza

 

Am defacuto dar nu inteleg cum poate sa functioneze... Cred ca lipseste ceva deoarece nu inteleg cum cupleaza la ora prestabilita ... Din stecherul de 220v intra in comutatorul rosu . si in priza de iesire iasa Doar din comutator deci daca comutatorul nu este apasat nu are cum sa iasa tensiune in priza de iesire.. Am atasat si o poza cu priza desfacuta ...

 

 

 

Posted Image

picture hosting

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La cum arata mai bine fa un efort si du-o la ghena :da Cauta prin magazine ca se gasesc la exorbitanta suma de 50 lei prize programabile digitale, cu ceas LCD. Astea se pot programa pe saptamani si zile separat..........Uite un exemplu luat la intamplare:http://www.mediafun.ro/Priza-programabi ... Well-10313Rog a nu fi considerata reclama, linkul este numai pentru informare.

Multumesc , dar nu ma intereseaza sa cumpar una .. nu am nevoie neaparata de o priza programabila .. am gasito in talcioc la pretul de 2 lei ... La pretul asta nici nu ma asteptam sa functionezeMa Intereseaza Cum Functioneaza !!!... Stiti ?
Link to comment

Toate modelele electromecanice au un sistem de parghii care actioneaza microcontactul in functie de pozitia calaretului pe discul de pe panoul de fata,lucru care la tine lipseste cu desavarsire...se vede clar ca a fost manarita suficient cat sa nu mai poata fi folosita,daca aceste componente lipsesc...chiar daca ai sti ce iti trebuie ma indoiesc sa le poti reface,iar daca e sa le scoti de la alta priza programabila,aproape nu e de inteles indarjirea de a o reface pe asta,cand cu o suma mica se poate achizitiona alta noua.O sa caut sa vad daca gasesc una pe la mine,era functionala,dar nu am fost folosit-o niciodata,nu stiu de unde s-a aciuat pe la mine,o sa-i fac cateva poze nud,poate te lamuresti ca ai dat 2 lei degeaba,sunt mult mai bune cele electronice,care printre altele nu pierd programarea nici la intreruperea tensiunii de retea.

Priza "programabila" , sau ... TEMPORIZATA ?

Atata timp cat se poate programa pornirea si oprirea unui consumator intr-un interval de timp dorit,se cheama ca e programabila :rade:
Link to comment

Trecand cu vederea ...Apropo , ironia este felul cel mai rafinat de a expune defectele altora. Dar nu toata lumea are talentul de a manui o treaba atat de gingasa si dificila ."Atata timp cat se poate programa pornirea si oprirea " - esti sigur ca realizeaza ambele functii , sau e pe principiul lui RTPA7 ?

Link to comment

Lasa jupane,ca nu a fost cu rea intentie,pana la urma nimeni nu e perfect,am avut in vedere pocnitorile gasite o vreme la raft,pot programa pornirea si oprirea unui consumator,unele tipuri au posibilitate chiar pt 2 cicluri/24 ore,si nu au nici o treaba cu rtpa7,temporizarea presupune intreruperea actionarii(sau cuplarea) dupa o anumita perioada de la cuplarea alimentarii,aici e cu totul altceva decat o simpla temporizare,dar asta e mai putin important,cert e ca sunt destul de proaste jucariile astea,si nu gaseam justificat efortul de a repara asa ceva,mai ales daca actionarea se vrea sigura la momentele programate...dar e placerea fiecaruia de a face ce doreste,noi ne exprimam doar o parere(strict personala)

Link to comment

Mai mult ca sigur era utila poza pt lamurire,am presupus ca e modelul cu disc si calaret,cum erau majoritatea in comert,dar chiar si in varianta ta,tot trebuia sa fie ceva parghii care sa faca declansarea dupa armarea manuala...nu am vazut modelul asta de temporizator pe piata,de asta si nelamurirea,si sa vezi dracie,n-am dat nici peste pocnitoarea mea ca-i faceam cateva poze,ori e pe la servici,ori pe la groapa de gunoi,dupa ce a fost aruncata la container :rade:

Link to comment

Daca ai bafta sa o gasesc pe a mea,ti-o trimit cu flori si busuioc,nu garantez ca e acelasi tip,dar seamana al naibii de bine,ori iti scoti ce ai nevoie ori o folosesti asa cum e, stiu ca mergea,si nu prea are ce se strica doar stand...important e sa dau cu ochii de ea,ca n-am vazut-o de multa vreme,daca stau si gandesc acum, ca veni vorba :rade:

Link to comment

Dom'le cate discutii, daca e programabila sau temporizata....Da' ceasu' desteptator e programabil sau temporizat?Ca agregatu' cam asta e: un ceas actionat de curentul electric. Parca e chiar asa de greu de vazut prin magazine cum arata, ca principiul de functionare e destul de accesibil: un "palpator" calca pe zona "programabila" a discului si comanda intrerupatorul...

Link to comment

Sanatate!! Am Cumparat o priza programabila mecanic .. Second Hand.... Priza nu functioneazaAm defacuto dar nu inteleg cum poate sa functioneze... Cred ca lipseste ceva deoarece nu inteleg cum cupleaza la ora prestabilita ... Din stecherul de 220v intra in comutatorul rosu . si in priza de iesire iasa Doar din comutator deci daca comutatorul nu este apasat nu are cum sa iasa tensiune in priza de iesire.

In formula completa arata asapost-14622-139829428379_thumb.jpg in careul rosu este bratul care actioneaza acel microintrerupator.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines