onep Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Ce parere aveti? http://energy.gov/articles/announcing-4 ... v-charging Link to comment
djdansmart Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Mda..la noi probabil se va implementa peste vreo 3-4 SUTE de ani! Link to comment
onep Posted April 26, 2012 Author Share Posted April 26, 2012 Pina in prezent eu nu le vad rentabile, se consuma mult in emitere, in comparatie de cita energie electrica se poate scoate de dupa receptoare.Probabil pina cind vor ajunge si pe la noi, so-r mai perfectiona, sa-u se va cerceta si pe alte variante utile in a Transmite Electricitate fara Conductori Electrici (prin eter). Link to comment
one Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 Din ce inteleg eu, guvernul SUA ofera aproape 4 mil $ recompensa pentru un proiect functional pentru incarcarea fara contact, deci asa ceva momentan nu exista.Mi se pare totusi o suma destul de mica in comparatie cu costurile altor proiecte de anvergura asemanatoare.Ar putea exista peste cateva sute de ani in SUA tot asa cum ar putea exista peste un an.Romania este inaintea multor tari la capitolul tehnologie, datorita deschiderii catre nou dar si faptului ca dupa '90, multe domenii era "virgine" (vezi internet, comunicatii mobile, unde Romania sta destul de bine ca si costuri si calitate a serviciilor). Link to comment
gabiz_ro Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 Din ce-mi amintesc acum,parca acum cativa ani am vazut ceva facut de intel,transferau cam 60W pe o distanta de 1 metru ,randamentul nu mi-l amintesc dar era interesant ca principiu.De atunci nu prea am mai auzit de asta.Probabil inca se lucreaza. Link to comment
onep Posted April 29, 2012 Author Share Posted April 29, 2012 Cred ca suma este suficienta, referitor la simplitatea principiu-lui, prin care Institutu Tecnológic Massachusetts (MIT), a facut mare vilva in ani 2006 si 2007, de paraca, in principui demonstrativ, utilizau si stapineu cine stie ce mistere ale Materiei Obscure. iar realiatate de transmisie a electricitati fara conductori electrici, o demonstrasera prin metodele inductiei, metode cunoscute de multi ani, metode care prin ani 1982, 83 eu inpreuna cu un bun prieten Dan Popa, in Craiova ne jucam prin a aprinde becuri de lanterna, in 2005 aici in Spaña reiau joaca cu cimpurile electromacnetice prin separarea bobinelor primere de bobinele secundare in care utilizam mai multe transformatoare la care le scosasem tolele din capatul bobinrlor, toate astea le faceam in camera mea, care sa fie ea a naibi de camera avea o fereastra mare cat peretele exterior, (bine nu ma gindesc ceva cumva la privitori prin intermediu satelitilor, dar intriga mere era ca, atit de mare era acea fereastra in cit nici odata nu am gasit o perdea pe masura ei), in 2007 aud de triunful unor cercetatori de la Institutu Tecnológic de Massachusetts, care nici cel putin nu au avut bunul simt, sa informeze citeva lucruri necesare cum ca, in emisoare se consuma foarte mult, in comparatie cu cita electricitate se poate scoate de dupa receptor, si ca la obstacole se scurteaza considerabil distanta. Am realizat un video prin care se poate face o aproximatie in scurtarea distantei intre emisor si receptor. Pe principuil electrostatic, mai mult se pierde vremea, pentru ca sint mai multe inconveniente, nu numai ca in combinatie cu ploaia se poate aprinde. http://www.youtube.com/watch?v=7mp_5OTgTrA Scuzatima daca am scris pe graba trebuie sa plec intr-un loc, revin repede. Va Multumesc. Link to comment
gcom61 Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 In armata,am avut ocazia sa traiesc pe viu un experiment simplu.Intr-o hala de 70-100m lungime si 6-8 inaltime ,s-a cuplat emisia la antenele de urmarire(larg si ingust).Frecventa,de ordinul GHz si transferul catre antena prin ghid de unda.Am ramas uimit cand in respectiva hala s-au aprins toate neoanele(tuburi fluorescente),pe directia fasciculului,chiar si cele arse.Puterea de emisie nu o cunosc. Link to comment
AlinEX Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 ce este asa de extraordinar?... un telefon mobil aprinde cateva leduri fara probleme!!! priviti licuricii pe care pustanii ii au drept "senzori de bip" !!! un telefon nu are o putere de emisie mai mare de 100 de miliwati!cred ca cu 15 ~ 25W putere de emisie aprind 10 neoane...nu am avut ocazia sa ma urc pe antenele COSMOTE cu un neon in mana... da cu prima ocazie o sa fac o experienta la 15~38GHz(la antenele MW care emit cu pana la 1W) si la 900 ~ 2100MHz(la antenele RF de 2G si 3G, la care nu cunosc puterea de emisie... da nu cred ca este cu mult mai mare decat a celor MW) Link to comment
Dr.L Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 Antenele GSM ar trebui sa emita cu pana in 40W Link to comment
__farad__ Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 Unii spun că randamentul sistemului "făr' di sârme" atinge deocamdată 30%. Ridicol de puţin.Să nu uităm însă că primele amplificatoare audio spre exemplu aveau un randament tot prin zona aceasta. Se vehicula ideea transimetrii din spaţiu a energiei produse de panouri solare aflate la limita stratosferei, unde au descoperit că pot produce cu 33-40% mai multă energie decăt pe pământ (echipate cu lentile Fresnell şi un sistem de orientare permanentă către soare). Iar modul de transport pe care vor să-l experimenteze sunt microundele. Problema ar apărea atunci când emiţătorul ar lua-o prin porumb. Ce s-ar întâmpla cu o vietate aflată în calea microundelor? Dacă frecvenţa ajunge la valoarea celei a magnetroanelor din cuptoarele cu microunde o să plouă cu ciori fripte?Căutînd soluţii la problemele de azi, de multe ori omenirea a creat problemele de mâine. Un singur exemplu: freonul. Link to comment
molioa Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 La ce va referiti?Adica, daca ati facut un copy/paste - google translate Link to comment
AlinEX Posted April 29, 2012 Share Posted April 29, 2012 cam 40W rf? da cred ca este posibil!! nu cunosc... desi lucrez in domeniu oricum un site telecom cu 4 echipamente pt link MW + 3 sectoare 2G + 3 sectoare 3G, consuma la 48V undeva cu putin peste 1KW!!! adica pe UPS aveam la 55V un consum de 21A! deci neoanili sa arza... asa ca cei 3*40W rf au de unde fi trasi..... Link to comment
onep Posted April 29, 2012 Author Share Posted April 29, 2012 Da normal si corect sa se intimple treaba aia in aceea hala, astea sint fenomene cunoscute de mult, si atunci eu nu stiu pe ce naiba se bate cu pumni in piept uni cercetatori de la (MIT). Eu in ani 1990 si ceva timp, nu mai tin minte exzact or cum pina in 1993, pe tema asta am facut un experiment la 50Hz cu curent pentru emitator luat direct dupe stilp, in care de dupa receptor aveam un motor de 27Kw da de 27000W, in distanta de mai putin de 1metru, intre receptor si emitator am pus o cusca cu un caine o cusca cu o pisica si o gaina, am dat power, motorul a inceput sa isi urmeze regula campului electromagnetic, animalele se comportau normal, cu inca cineva am bagat motorul in sarcina actionind frinare cu doua rangi pe o roata de Skoda 100S prinsa cu butucul ei pe axul motorului, la pisica ia iesit singe pe urechi, iar cainelui pe nas, gaina nu a avut nimic sau nu sa mai continuat frinarea, noi la vazutul singerari nea-am oprit din frinare. Deci sint mult mai multe inconveniente, cercetatori de la MIT sint convinsi ca prin inductie nu sint rezultate bune. Nu vad ce mari rezultate o sa fie dupe chieltuirea celor 4 mil, daca ii chieltuieste numai pe cercetarea la acelasi principiu. Link to comment
Recommended Posts