Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare senzori de fum la centrala Cerber C52

Guest teodosiu_mc

Recommended Posts

Guest teodosiu_mc

Buna ziua,Am un detector de fum Texecom Exodus OH/4W pe care as dori sa-l conectez la o centrala de efractie Cerber C52 pe o zona.Am legat firul rosu in AUX+ in centrala, firul negru in PGM1, am setat zona ca 24h incendiu si am setat intrarea PGM1 ca Sursa de alimentare detectori de incendiu.Problema este ca nu imi dau seama cum sa conectez firele de zona in detector si ce rezistente trebuie sa pun.Am inceract cu rezistenta de 1k intre bornele A si B din schema detectorului, am incercat cu rezistenta de 2.2k intre aceleasi borne, dar tot nu imi merge. Pe tastatura, zona este in continuu deschisa (led-ul este aprins) orice as face.Am atasat foaia cu datele detectorului in care sunt descrisi conectorii lui si alte informatii.Va rog sa imi dati o idee cum sa inchid zona si cum sa mai pun rezistentele ca sa imi functioneze normal.Multumesc.

post-66455-139829425329_thumb.jpg

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• florin2901

1

• criss

1

• cristi71

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 months later...

Lasa PGMul .... este un mare rahat, ia AUX+ si GND pt alimentarea senzorului!Ai luat o zona si comunul te duci la senzor A respectiv B in serie conectezi o rezistenta de 2.2K si programezi zona ca fiind de incendiu sau tamper(armat/dezarmat va fi activ24h).

merge si pe PGM..acolo sunt mai multe optiuni pt detectare bucla incendiu..resetari..daca aveti un singur senzor puteti sa l puneti pe o zona cum a zis colegul,cu mentiunea ca rezisteta sa fie de 3k3