Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie IEI A-350


Guest vabogsm

Recommended Posts

Guest vabogsm

Buna ziua am o problema cu prea cunoscuta IEI A-350 am tinut o petrecere si dintr-o data boom stop nu mai mergea sunetu .....ma uit la ea se uita si unu la ea ala umbla o face merge 1 sapt iar poc nimik nici sunet nici nimik atata mirosea a incins unpic din spate (asta fiind acum 1 an) acum am zis ia sa o rezolv ma uit la ea ma interesez si aud ca la modelu asta cam finali se ard....bun acum cum ii schimb si cum ii verific..specific am cunostinte medii in electrica si am toate sculele necesare(multimetru ,toate prostiile ..:)))a da am si schema originala....:d Rog seriozitate,Stima Bogdan

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cum ai reuşit să arzi trz ăia nu ştiu, mai ales că trebuia să ai şi cîte o siguranţă de 2A temporizată în serie cu ieşirea, în cîte un suport de plastic, în interiorul amplifului, vezi că nu apare în schemă.Trz se verifică scoşi din montaj, pe scala cu semnul diodă verifici joncţiunile interne, tot ce e zero sau prea mic se înlocuieşte, iar pe cea mai mare scală a ohmmetrului verifici rez inversă a joncţiunilor şi izolaţia c-e/e-c. Tot ce nu arată infinit se înlocuieşte.La sfîrşit, indiferent ce trz finali montezi, reglezi din semireglabilul superdiodei cît să măsori circa 500-550mVcc între bornele 407-409 şi 419-421, fără semnal.

Link to comment

Foarte simplu a reusit sa-i arda:a schimbat finalii fara sa regleze superdioda.A mers o saptamana ambalandu-se termic pana au crapat.Eu cred ca si semireglabilul superdiodei trebuie inlocuit ca e d-ala de electroarges si ii ajunge cat a mers.In legatura cu riscurile reparatiei- mai mult de 2 bd-uri si 2 2n-uri nu are ce sa arda.In bani nu e prea mult.

Link to comment
Guest vabogsm

Deci stati sa inteleg ce trb facut :deci sa verific si sa schimb trz si sigurantele si alea verificate,sa sa schimb superdioda si sa ii fac reglajele de cuviinta care mi leai spus asta tot nu ? :))

Link to comment
Guest vabogsm

Bun am schimbat finali si sigurantele am reglat si schimbat superdioda... si ca sa vezi uitandu-ma pe placi am gasit 5 rezistente puscate.... acum inainte sa o incerc unde zici ca sunt sigurantele alea temporizate de 2 A sa le verific si pe alea si gata mai verific niste valori si o testez.. ca nu le gasesc :DP.S Multumesc pt timpu acordat si pt informatii

Link to comment

În primul model (cu discul de aluminiu inscripţionat în jurul butonului de volum) nu erau, la următorul s-au adăugat între comutatorul de difuri şi mufe. Nu toate exemplarele aveau. E vorba de siguranţe pe fir, într-o carcasă de plastic albă, formată din două părţi care se îmbucau una într-alta.

Link to comment
Guest vabogsm

da eu nu le am dar pana al urma am readuso la viata problema:6 rezistoare ,1 final , 2 condensatori,3 sigurante toate puscatecost:15 lei timp reparatie:3 zileDA ma si eu lam dus de mai demult la reparatie mi lau diagnosticat si cik costa 60 lei reparatia cat mai pot sa minta:))

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines