Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Samsung CK-6226W defect

Recommended Posts

Buna seara. Dupa cum spune si titlul am de reparat un televizor marca Samsung model CK-6226W. La prima constatare am gasit finalul linii ars d1886 . Intrebarea este daca acest d1886 are echivalent ? Si care ar fi. :jytuiyu O schema daca se poate. :freaza: (sa verific mai bine pacientul). Multumesc anticipat.

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• japan

7

• leoncris

4

• BUGHIU

3

• tntgarbage

1

Top Posters In This Topic

Am probat un BU508A dar se incalzeste tare. Cam ce trebuie sa verific ? U1 are 160 volti

160v???? da ce diagonala are tubul??? :nebunrau: Taiati din ei,reparind ....SURSA!!! pana nu pusca si altceva nu doar BU508!!!

Schimba condensatroul de 1uF din primar sursa cel cu plusul la masa (bine ar fi toate 4 din primar schimbate) si filtrajul pe driver linii.

Am probat un BU508A dar se incalzeste tare. Cam ce trebuie sa verific ? U1 are 160 volti

160v???? da ce diagonala are tubul??? :nebunrau: Taiati din ei,reparind ....SURSA!!! pana nu pusca si altceva nu doar BU508!!!
Am pus in serie intre electrolitic si chopper o rezistenta de protectie. Diagonala 59 la tub. Multumesc pentru sfat. :31 dan cod si BUGHIU

.....ăăă, ce ati făcut???? :jytuiyu

Am pus o rezistenta de protectie ( sau un bec ). intre plusul electroliticului de la filtrajul din sursa si chopper (am intrerupt circuitul respectiv si am inseriat rezistenta de 100 oameni si de wataj ceva mai solida. Iar cu multimetrul in volti se masoara caderea pe rezistenta. :freaza:

Asta trebuia sa faceti:

Schimba condensatroul de 1uF din primar sursa cel cu plusul la masa (bine ar fi toate 4 din primar schimbate) si filtrajul pe driver linii.

nu ce ati facut dvs!!!

Asta trebuia sa faceti:

nu ce ati facut dvs!!!
\Am inteles pasii dar pentru protectie cand repar tv ( numai atunci) folosesc rezistenta. :speriat Dupa reparatie tv functioneaza fara rezistenta de protectie. Asa am vazut la un atelier de reparatii ca se folosea la depanarea tv. :da