Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul SN 281

Guest vga1234

Recommended Posts

Guest vga1234

carte tehnica pentru strung SN 281 se poate gasii la cineva?

ms anticipat

Editat de ola_nicolas: Sper ca radu cnc sa-ti raspunda pe acest topic, intrucat am sters toate interventiile offtopice de pe "Documentatie". Desi o carte tehnica poate fi considerata documentatie, am considerat ca ea trebuie postata pe un topic purtand numele utilajului (strungului) respectiv si nu intr-un topic general destinat documentatiei. Aici va putea fi gasit mult mai usor de catre cei interesati.

Guest vga1234

poze strung sn 281, in exact starea in care a fost procurat (este bagat la operatia de "spalare"). intelegeti de ce am nevoie de cartea tehnica ca de "aer" (in special pentru partea electrica).

post-53092-139829422317_thumb.jpg

post-53092-139829422336_thumb.jpg

post-53092-139829422356_thumb.jpg

Saracul strung, pacat ca a fost pe maini rele caci este un strung extraordinar eu personal am lucrat si lucrez de ani de zile pe unul similar cand am timp, la lucru...Acesta arata asa...PS, Va ajut cu cartea dar am probleme ca nu am unde scana momentan cartea, dar pot sa o trimit mai usor pe format hartie?!

post-45737-13982942248_thumb.jpg

Am rezolvat cu xeroxatul.Va rog sa-mi trimite-ti pe sms adresa unde doriti sa va trimit materialul, voi fi mai mult in atelier si nu am acces la calculator.Tel meu 0726708597

Am primit-o (adresa) dar nu am avut cand sa trimit pachetul, in cursul zilei de azi rezolv problema.Cu stima,Radu.

• 6 months later...

Cartea tehnica a strungurilor SN281/321/381:[attachment=0]SN281-321-381.pdf[/attachment]

Ola , :88 saptamana asta am de reparat ceva la instalatia electrica de la un astfel de strung dar nu prea stiam nimic despre el si despre functionarea lui.

Imi cer scuze pentru gluma, dar asta se intampla pentru ca marea majoritate, au obiceiul sa citeasca din doua in doua randuri, sau poate chiar din doua in doua postari. Ceva mai sus am dat un link, care este disponibil de mai bine de o jumatate de an. In plus, am avertizat pe toata lumea ca s-ar putea ca fisierul, sa nu stea prea mult pe acolo si deci trebuie dat jos de urgenta. Grabiti-va sa il descarcati de aici, caci nu se stie niciodata... In plus, ce asteptai ca sa dai un search pe Internet?!

In plus, ce asteptai ca sa dai un search pe Internet?!

In cazul meu pur si simplu a fost o scapare,omul m-a tot intreaba cand ma duc la strungul lui iar eu m-a tot gandesc ca nu stiu nimic despre strungul acesta si evit un termen clar.

Buna seara! Nenea OLA tin sa va multumesc si eu pentru manual! Am gasit si eu un SN281 in stare, zic eu, destul de buna, ghidaje OK si 90% functional, restul de 10% e vorba de frana de urgenta, cea din partea de jos care se actioneaza cu piciorul, un rulment la fulia cu curele si ultima problema si cea mai grava - motorul trifazic cu 2 viteze pe care nu-l pot lega cu condensatori! Pe motor scrie -KW 1.5/2 - Rot/min 2860/1420. Vitezele se selecteaza de pe panou, 2 butoane individuale. Am nevoie de un sfat in alegerea unui motor monofazat! E suficient unul de 2.2kw? Ma pot orienta spre unul de 3000rot/min sau e obligatoriu exact turatia ''2860''?Cu viteza de 1420rot/min am in tabelul strunglui rotatiile - 1-A45/B125/C180/; 2-A250/B710/C1000rot/minCu viteza de 2860rot/min, in tabel - 1-A90/B250/C355/; 2-A500/B1400/C2000rot/min.Ce viteza si ce putere sa aiba motorul monofazat? Multumesc.

post-67498-139829521442_thumb.jpg

post-67498-139829521459_thumb.jpg

Cel mai bine ar fi sa cumperi un convertizor de frecventa ca sint din monofazat 1x220 la 3x220v pana la 2,2kw si sa lasi motorul in pace ,si astfel ai si turatiile exact ca in tabel,daca alegi un motor monofazat atunci nu poti sa ai toate turatiile si este nasol.Partea proasta este ca o sa perzi ceva putere ca motorul cu 2 viteze trifazat nu poate fi legat in triunghi la 3x220v si atunci tu practic alimentandu-l la 3x220 in loc de 3x380v o sa aibe puterea mai mica.Este o simpla parere si nu o certitudine dar ar trebui sa mearga.