Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa


Guest caif

Recommended Posts

Sal am si eu o mica prob legat de o sursa. Am facut o susa de la 1,3 la 37v la 3 A care se alimenteaza la 40V si am o mica prob cu ea, eu o alimentez la 30V iar prin redresare si filtrare ajunge pe la 45v ceea ce este cam mult si nu inteleg de ce creste ten de alimentare la o asemenea val cand o filtrez. Daca ma putetiu ajuta va rog! :yawinkle:

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Inainte de redresare ai curent alternativ dupa redresare si filtrare ai curent continuu. Tensiunea alternativa creste si scade cu 42% din valoare de atatea ori pe secunda cate este frecventa sa de exemplu la priza sa zicem ai 220V in momentul asta ai apoximativ 300v si peste 25 de parti de secunda ai aproximativ 130V.Dupa redresare si filtrare ai aceasta tensiune maxima care in cazul tensiunii de 220V e 300V.

Link to comment

u(t)= sqrt(2)*Umax*sin(fi+wt) imi suna cunoscut. Sa va explic mai clar ca primul mesaj nu este foatrte clar in a-mi rez nedumerirea, ma eu alimentez la 30V ca iar prin redresare ten este de 28V cc iar atunci cand pun si un condensator de 3300mf ten creste la 45V cc. Stiu ca dupa redresare nu se obtine o forma a ten cat mai continua si din acet motiv pe pune un cond. care sa elimine pe cat se poate variatiile ten. dar nu intelg de ce creste la o asemenea valoare.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines