Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

NEI N32S4XDVD problema E/W

Recommended Posts

Daca cei ce au acumulat mai multa experienta practica si au rezolvat probleme de corectii E/W ma pot sfatui cum sa rezolv problema cu dimensiunea e/w : Imagine mult marita orizontal ,Tv este echipat pe un sasiu PT92 am schema electronica care se potriveste aproximativ 90% am verificat si inlocuit atit condensatorii cit si rezistentele pe care le voi enumera imediat ,+B=147v normal(145V) :LD02=50mH, RD20=1K/2W,DD06=BYD33D,CD18=?(lam gasit 2,2nF),CD20=10nF ,CD27=2,2nF,CD08=680nF/250v, TV06= BD680.Din meniu service pot rezolva mici corecti dar nu reusesc sa restring dimensiunea.La fel nu reusesc sa rezolv problema cu punct luminos la stingere .daca se poate un mic ajutor.

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ALEy

10

• elmar

3

• tehtronics

3

• dan cod

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

din cite va puteti da seama, imaginea ar fi buna pe margini? (e-w)...daca da ,incercati sa modificati valoarea lui cd08(680nf/250v) ...puneti de proba un 470nf/250v.

Am sa incerc valoarea de 680nF/250 este indicata in schema pentru unghi de 110 grade la fel cu tubul pe care il are .dar pentru unghi de 90 de grade avem 470nF/250v. In amplificatorul (corector) pentru e/w c57 =10mF/50v iar pe cablaj avem 10pF /1kvAlte pareri alte sfaturi ?

Cand sunt probleme pe EW primul lucru este masurarea tensiunii intre cele doua diode din demodulator.Aceasta trebuie sa fie undeva la 35V.Este un bun criteriu de verificare si am observat din experienta ca daca ceva nu e in regula in EW nici tensiunea asta nu este ok.

Adica la iesirea din BU 508A si intrarea in Tr linii pin 1 si cele doua diode DD07,DD08 si masa intre ele fiind comanda de e/w .Deci ce masuram caderea de tensiune pe fiecare sau intre pin 1 Tr linii si masa ?Am inlocuit c08= 470nF (fata de 680nF) imaginea este desfasurata in plan orizontal mai mult.Tot prin tatonare am sa il maresc la 1mF(nepolarizat)Totusi nimeni dar absolut nici unul dintre Dv. nu ma poate indruma pt. a rezolva si cea dea a doua problema cu "punct luminos la stingere" care devine parca din ce in ce mai luminos si cu descarcarii electrostatice ce se aud parca mai acut?

Adica la iesirea din BU 508A si intrarea in Tr linii pin 1 si cele doua diode DD07,DD08 si masa intre ele fiind comanda de e/w .Deci ce masuram caderea de tensiune pe fiecare sau intre pin 1 Tr linii si masa ?

Acolo in colector BU sunt doua diode .Katodul celei de sus este in colector,anodul se uneste cu catodul celei de jos(asta sunt in schema)Intre punctul unde se uneste anodul celei de csus si catodul celei de jos si masa se masoara tensiune continua.Cat despre oprirea cu punct cum este legata G1 la Tvul asta?

G1 conectat la cinescop :bara 200v r=47ohmi,c=10mF/250v,r=330k,r=2,2m,paralel r2,2m c=2,2mF(polarizat)/250v r=1,5k laG1,d=1n4148la masa.Am inteles deci masor de fapt iesirea din E/W driver acolo am intilnit iarasi o discrepanta intre schema si cablaj : inainte de acel punct (de masura) este o rezistenta r=2,2ohmi si in amonte un C=10mF(in schema pe cablaj este de fapt 10pF) da voi masura in punctul indicat si daca am o tensiune de aprox=35v ok,si daca nu ?

acum observ din schema Dv. unde sunt problemele fata de schema pe care am reusit sa o btin eu ,Va rog daca aveti posibilitatea sa transmiteti schema complecta (rar)(pdf) sa pot sa verific erorile din schema pe care o am eu.Va multumesc anticipat.

sper sa fie aceasta schema...

Am inlocuit c08= 470nF (fata de 680nF) imaginea este desfasurata in plan orizontal mai mult.Tot prin tatonare am sa il maresc la 1mF(nepolarizat)

scuze ...aici am gresit eu spunindu-va sa puneti un cond. mai mic(trebuia unul mai mare acolo) ...dar unul de 1uf e destul de mare (cred eu) pentru acea functie...pentru "punctul luminos" verificati piesele de pe placa final video ...D004 si C005.(mai ar fi R012,R007...)

Aceasta schema o am si eu dar nu corespunde cu cablajul, de fapt problema este RV38=22 ohm, in loc de R=2,2 ohm. Schema reala pt acest tv.(cinescop 110 grade) este de la d-nul.:tehtronics caruia ii multumesc pt. detalii. Va multumesc si dvs. pt. sugestia cu finalul video. Am sa verific integritatea componentelor indicate.

Am verificat componentele Indicate (D004=1N4007-OK,C005=2,2mF/250V-OK,R012=330K-OK,R007=1,5K-OKnu pricep care este secretul (filtraj pt.bara de 200v inlocuit)

Da va multumesc mult aceasta este schema care echipeaza Tv NEI cu DVD cu tub la 110 grade .(acum inteleg care ar fii problemele la care nu gaseam raspuns) poate reusesc sa rezolv si prob cu parabola.Nu reusesc sa dezarhivez al doilea fisier rar acesta prezentind erorii.De fapt ce contine?

eu zic sa schimbati condensatorul c005 (mai ales daca nu l-ati verificat cu esr-metru)...acesta face stingerea spotului ...prin negativizarea grilei G1....iar pentru imagine marita pe orizontal ...incercati sa modificati cond cd18 la 1nf/2kv asa cum scrie in schema )daca imaginea este deformata pe margini (e-w) atunci nu functioneaza corectorul e-w(sau nu primeste impulsuri de corectie )...si trebuie actionat ca atare...