Guest raid Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 am o statie si de ceva vreme merge pe distante mai scurte decat inainte . dc e careva din cj si se ocupa de calibrare sau o poate face de 10w ma gandesc ca ea are acum 4 . ms . Link to comment
yo9hrb Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 De regula problemele apar de la cablul de antena. Mai precis in locul unde e prins in usa.Marirea puterii la 10W nu te ajuta. Link to comment
Guest raid Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Se poate inlocui cablul ? De unde si de care sa iau ? Ms sau cum sa il caut unul care sa fie ok . Intradevar tot timpul sta prins de usa nu prea o iau sa o bag inauntru Link to comment
yo9hrb Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Iti trebuie cablu de 50 ohmi, RG58U de ex. (este ieftin si se gaseste la orice magazin de electronice). Daca nu poti recupera mufa originala, se gasesc si mufe. Trebuie vazut cum ai acces la antena sa-l dezlipesti pe cel vechi si sa-l lipesti pe cel nou. Oricum, nu-l innadi. Link to comment
Guest raid Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Este ceva cablu special pt statii dc tot e ieftin ? Cat de lung pot sa il pun max ? Sa nu afectez . Link to comment
yo9hrb Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Este cablu coaxial. Eu il folosesc si in 144 MHz, deci merge. De lungime... pune-l si tu cat ala vechi.P.S. Nu mai cita mesajul anterior. Exista buton de "RASPUNDE" in partea stanga- jos. Link to comment
Guest raid Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Intrebam pt ca cel original e scurt, imi ajunge din bord pana pe plafon fara ocolisuri sau sa il ascund . Ma gandeam ca pot ssa jonglez cu 1 m macar dar ma gandesc ca dc e calibrat asa , asa trebuie sa ramana . Ms Link to comment
Guest Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Ba vezi ca poate fi bai, uneori. Mai exact: Cand antena propriu-zisa e ok, are 50 de ohmi la borne si statia e ok, adica are iesirea tot pe 50 de ohmi, cablul coaxial poate fi teoretic oricat de lung sau de scurt (ma rog, in limitele bunului simt, ca la 100m va avea oricum pierderi). De multre ori insa nu se intampla asa, mai ales in cb, unde antenele ieftine din majoritatea magazinalor rar au 50 ohmi la frecventa de rezonanta. In plus, statiile "cu 3 piese si-o tabla de conserve" rareori au filtrele de iesire corect reglate pe 50 de ohmi. Asa ca de cele mai multe ori antena se "calibreaza" (acordeaza) pe un complex de impedante (cablu+antena+statie) si nu pe 50 de ohmi. In aceasta situatie, schimband lungimea firului, se schimba drastic impedanta sistemului. Deci sfatul meu este sa nu schimbi lungimea firului. Parca 4m era la antenele de cb...Succes! Link to comment
Guest raid Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Astta e de vreo 70 cm si are vreo 3 m de cablu . Bun o sa las tot atat . Link to comment
Guest raid Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 am rezolvat problema am luat o antena sirio t3 cred ca e de aia mai mica si groasa cu baza magnetica acum merge perfect . cred ca e ok antena cel putin asa ziceau multi 220 lei . Link to comment
Recommended Posts