Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest neculea corneliu

progam de rescris

Recommended Posts

Guest neculea corneliu

cat imi ia cineva sa rescrie un program pt pic 16c84 ?e scris pt un compilator vechi mpasm-nu stiu care,iar un compilator nou nu-mi recunoaste vreo patru sute si ceva de linii de comanda din o mie.nu ma pricep la sintaxa asm.programul e pentru un convertizor 12v-220v.in sarcina face sinusoida de 60hz sau 50,dupa cum e quartz-ul, din 1024-parca-segmente pwm.la fel,urmareste printr-un adc 038 curentul de iesire,supratensiunile,suprasarcina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

compilatoarele noi sau vechi daca sunt de la microchip (mpasm) ar trebui sa meargain caz ca nu lipseste ceva fisieredaca ai putea sa pui codul sursa pe care il compilezi si da erori poate am putea sa vedem despre ce este vorba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic ca mai simplu e sa postezi (atasezi) aici programul si... poate iese ceva. Sau ai probleme de "copyright"?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest neculea corneliu

nu e nici o problema cu copyright-ul.omul cere pe site-ul lui sa nu il puna nimeni sa rescrie programul pt alt compilator.nu cred ca reusesc sa pun atasamentul asa ca o sa pun adresele:site-ul unde este prezentata aplicatia-

http://www.technology.niagarac.on.ca/st ... le/i2k.htm si adresa fisierului asm:http://www.technology.niagarac.on.ca/staff/mcsele/invert7.asm. e mura in gura daca stii asm.eu nu stiu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,Pai vad ca e scris chiar ptr C84. Iti trebuie hexul de fapt?CiripEDIT: Uite aici asm-ul "corectat" si hexul. Au fost cateva warninguri, nu erori si au fost putine. Am asamblat cu MPLAB 7.10. Merge brici. Nici o garantie in privinta functionalitatii programului. Asta nu am timp sau interes sa testez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

omu' eu am luat fisierul invertr7.asm de pe pagina aia, am facut un proiect in ultima versiune MPLAB 7.31 am deschis proiectul, am schimbat urmatoarele 2 linii: LIST p=16F84 ;PIC16C84 is the target processor INCLUDE "P16F84.INC" ;Include file with register definesca sa poti folosi 16F84 si am compilat si mi-a iesit fisierul .HEX pentru a fi incarcat in PIC. Nu mi-a aparut nici o eroare. Am atasat un zip cu tot proiectul sa vezi ca merge.Sau tu vrei sa fie modificat codul pentru a obtine frecventza de 50Hz fara a mai modifica cuartzul???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest neculea corneliu

hex-ul imi trebuia si am incercat sa il asamblez cu o versiune lite.de fapt mi-am prins mustatile cand am vazut mesajele de eroare.a trecut un an jumate de cand am esuat lamentabil in aceasta incercare.as vrea sa invat si eu asm-ul, numai ca e tare greu de unul singur si cu timpul stau foarte prost.am inteles ca se poate modifica in doua feluri frecventa.prefer sa schimb quartz-ul pentru ca se gaseste.o sa fac montajul electronic pentru ca mai am piesele cumparate de acum doi ani.incerc sa inscriu hex-ul cu pony prog sau ic-prog-sa-mi amintesc numai cum se face.sa-mi spuneti ce va datorez si pe cat voi putea voi incerca sa ma revansez.sper sa mearga,omul pare serios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.