Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eagle 5.7.0 si Orcad Release 9

mircang9

Recommended Posts

La Eagle cum fac sa maresc zona de desenare pentru plasare componentepentru schema ?Iar la Orcad cum fac sa routez adica sa trasez liniile de cablaj manual( nu cu cu autoroute ). Se intampla astfel: vreau sa fac dublu cablat( si TOP si BOTTOM ). Dar daca se poate caut sa fac doar cablaj BOTTOM pe partea opusa pieselor. Vad ca nu reuseste sa faca cablajul( traseele ) cu autoroute pe o singura parte si raman trasee nerutate.Asa ca sunt nevoit sa rutez manual traseele nerutate dar pe partea cu piesele. Mai raman cateva trasee care sa le fac. Daca dau sa ruteze din prima pe doua parti ( TOP si BOT ) mi le ruteaza rau. Cum fac ?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mircang9

6

• Cristiano

2

• dragostalpau

1

• costi002

1

Top Posters In This Topic

Orcadul sta un pic cam rau la autorute. niciodata nu am reusit sa fac un cablaj cu acea functie. Din acet motiv, le rutez manual.Pentru rutare manuala, se folosesc functiile Edit segment mode si add/edit route mode. Layer-ele se selecteaza cu tastele 1 pt top si 2 pt bottom.spor la treaba

Multumesc mult pentru raspuns.Din acest motiv am trecut la Eagle de azi si mi se pare ca este mai prietenosla partea cu rutare manuala. Vorbeam de zona de lucru la o schema mai mare care nu incape pe zona de lucru in Eagle. Uneori apare scroll bar, alteorinu.Iar la Orcad ma gandeam poate ma pot ajuta cu autorute cat poate sa faca Orcad pe o parte, iar restul de trasee sa le gandesc eu si sa le rutez ( trasez ) manual pe partea cu piesele si sa NU fac eu chiar totul la rutare. Ma refer la scheme ceva mai mari. La scheme simple merge bine autorutarea ( la cateva rezistente condensatoare si unintegrat ). Cand am deja 4 integrate cu 14 pini fiecare lucrurile se complica.

Orcadul e cam degeaba pentru ca nu face autorutare calumea la o schema maicomplexa :sparge: Nu stiu Eagle, face autorutare calumea ? A reusit cineva sa faca autorutari la scheme mai complexe ?in Orcad sau Eagle ? fara sa mai faca trasee manual sa le gandeasca, nici macar un traseu manual ?:smt103:

Orcadul e cam degeaba pentru ca nu face autorutare calumea la o schema maicomplexa :sparge: Nu stiu Eagle, face autorutare calumea ? A reusit cineva sa faca autorutari la scheme mai complexe ?in Orcad sau Eagle ? fara sa mai faca trasee manual sa le gandeasca, nici macar un traseu manual ?:smt103:

Routarea automata cere experienta din partea utilizatorului si necesita un efort suplimentar de a configura regulile cum trebuie. Fara acest efort, rezultatele sunt de slaba calitate, si chiar si dupa ce s-au setat regulile cum trebuie, tot mai e aproape intotdeauna nevoie de corecturi.De aceea cablajele mai complexe (si nici cele mai simple) nu sunt rutate in intregime automat, nici macar (sau, mai bine spus, mai ales) de catre proiectantii cu experienta. Un autorouter bun e "nice to have", insa daca ar fi sa aleg, e cam pe la coada capabilitatilor pe care trebuie sa le aiba un software ECAD bun.

Routarea automata cere experienta din partea utilizatorului si necesita un efort suplimentar de a configura regulile cum trebuie. Fara acest efort, rezultatele sunt de slaba calitate, si chiar si dupa ce s-au setat regulile cum trebuie, tot mai e aproape intotdeauna nevoie de corecturi.De aceea cablajele mai complexe (si nici cele mai simple) nu sunt rutate in intregime automat, nici macar (sau, mai bine spus, mai ales) de catre proiectantii cu experienta. Un autorouter bun e "nice to have", insa daca ar fi sa aleg, e cam pe la coada capabilitatilor pe care trebuie sa le aiba un software ECAD bun.

Multumesc mult pentru raspuns Cristiano ! :da Asta este. Sa inteleg ca Eagle este mai bun decat Orcad la autorutare ? ca ma bate gandul sa renunt la Orcad in favoarea Eagle cu care nu am lucrat pana acum.