Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe


Vizitator DjToxyk

Postări Recomandate

Vizitator DjToxyk

Salut vreau sa cumpar http://www.audio1.ro/difuzor-bas-medii- ... -140w.html

 

Sunt praf stiu :)) dar pentru un party merg super si cu un woofer pe langa 2 boxe dastea :101

 

 

Vreau sa fac ceva in genu -lKTges8Eyg

 

Si un subwoofer si sa arate asa i7QbA2xvGug

 

Dar vreau sa imi dati niste idei cum sa fac incinta ce model ca nu le am mai deloc si vreau sa o fac ca am mai facut una din ochi si a iesit super bine ... dar acum vreau sa calculez sa fac ca la carte :) si daca ma ajutati si pe mine cu niste date ar fi super .. deci ca principiu este incinta din primul video ..

 

Multumesc :)

Link spre comentariu

Iti trebuie pfl de rezonanta pentru incinte, apoi ca sa umpli cavitatea ramasa intre magnetul difuzorului si cutie (adica in spatele difuzorului, inauntrul cutiei) iti trabuie un material spongios(ex: polistiren expandat maruntit) ca sa umpli interiorul sa nu vibreze aerul, in rest, fire, mufe si adeziv ..

Dimensiunea si puterea incintelor se calculeaza dupa niste formule complicate se obtin diversi parametri ai materialelor care trebuiesc folosite si cu toate astea se construieste incinta.

Ca sa fie mai estetica boxa trebuie lipita mocheta peste lemn.

Difuzoarele bass sint pentru sunete joase,pentru sunetele inalte trebuie sa pui niste "goarne" piezo(tweetere) care iti redau sunetele inalte.

Pentru proiectarea incintei studiaza urmatoarele link-uri:

http://electrodb.ro/atelier/audio/incinte/subwoofer-18-supercompact-pentru-aplicatii-portabile/

Aici este proiectul modelului de boxa din video 1:Posted Image

Aici ai o schema pt filtrele acustice ale boxei(montajul este atit de simplu incit nici nu trebuie sa ii faci cablaj :rade: ):http://www.electronica.ro/filtreboxe.shtml

Un site despre constructia boxelorhttp://www.kbapps.com/index.html

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...
Vizitator EmPro

Aerul ala din incinta rezoneaza...asa la dracu faceti 2m de incinta ca apoi s-o umpleti cu burete fonoabsorbant sau alte rahaturi,lasa frate incinta goala sa rezoneze amaratul ala de difuzor in ea,daca il sugrumati unde dracu mai rezoneaza saracu?? degeaba faceti incinta de 200L daca unpleti 190L din ea cu rahaturi,si apoi plangeti ca ce prost se aude,cand vezi boxe cat dulapul care se aud putin mai tare ca un telefon mobil.

Prostia cu buretele se folosea acum 100 de ani in incinte inchise cu bass prin compresie  pentru a impiedica aerul sa sparga membrana difuzorului.

Eu n-am mai vazut incinte prin compresie de mai bine de 20 de ani...acum e: Scoop,Horn,Bass Reflex etc etc....deci wwtfff ce dracu sa cauti cu bureti in asa ceva????!?!?

Cand ai incinta puternica si ramforsata bine nu te doare capu de bureti si rahaturi care practic  omoara sunetul la propriu,e atenuator in adevaratul sens al cuvantului.

Link spre comentariu

:rade:

1 oră în urmă, sesebe a spus:

Suna interesant subiectul............................................

Nu mai bine facem peretii din beton armat?

nimeni nu a vorbit despre reflexii

si daca faci incinta beton solid tot trebuie placata cu fonoabsorbanti , altfel ce facem cu undele reflectate?

asa ca ....mai trebuie reflectat despre incinte acustice.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Chiar dacă sună ciudat, betonul chiar ar fi un material potrivit pentru boxe de calitate.Sau marmura, ca să fie şi estetice......

Din punct de vedere al frecvenţei de rezonanţă ,, naturale,, astea două ar fi perfecte, dar din păcate şi nepractice, dacă ai vrea să le şi muţi din când în când....

@EmPro....ţi-ai găsit bine topicul pe care să răspunzi.De prin 2012 cred că s-o fi lămurit respectivul....

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Difuzoarele vor face gălăgie indiferent de cutia folosita (aproape) dar dacă vrei sa obtii cit mai mult din ele le-ar prinde bine o cutie calculata. 

Din păcate ca să poți calcula cutia îți trebuie parametrii de semnal mic de la difuzoare și la astea auto nu prea se găsesc acești parametri. 

Deci, dacă poți găsi acești parametri cel mai bine este sa folosești un program și sa calculezi cutiile. Dacă ai parametrii întreabă aici și vei fi îndrumat. 

Link spre comentariu
On 4/9/2012 at 10:19 PM, walldemar said:

Aerul din incinta rezoneaza , peretii ar trebui sa fie cat mai rigizi...

o "reteta "foarte isteata de boxa rigida din beton , cu o minge tepoasa se rezolva si suprafata interioara neregulata care anuleaza reflexiile , as pune ceva vatelina ,vata etc si ar fi perfect .Foarte istet si umplutura cu nisip , care se poate scoate usor si recupera mingea tepoasa....

ajunge studierea atenta a pozelor .Pacat ca nu a lasat loc si pt un dif medii/inalte.

https://www.instructables.com/id/Conspeakuous-Concrete-Speakers/

 

 

Daca introduci in Google : concrete loudspeakers , da o gramada de poze....

 

alta idee:

Concrete is great in this respect because it’s stiff. Damn stiff. By lining the interior with a soft material, the speaker is able to have very low distortion. What’s more, the engineers used a modified form of concrete which has a handful of polymers embedded inside besides the typical rock and gravel.

concrete speaker Credit: Master & Dynamic

The tapered design acts like a horn which expands to a wide, flat surface in the front. This minimizes the area in the back of the speaker cabinet but maximizes the sound that gets pushed out. Again, it’s about managing reverberations.

“This speaker is not about the traditional idea of making boxes, but about a directional form. We created a new geometry for this speaker. A new geometry of sound,” said  Adjaye, the architect behind Washington D.C.’s new National Museum of African American History and Culture.

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Nu conteaza, o idee buna poate interesa si pe altii.... 

Pt Bogdan Jacob :

Daca esti incepator nu te complica cu calculele, fa ca americanii : cu cat mai mare, cu atat mai bun.! Vezi cat loc ai, ce posibilitati de materiale si constructie ai. Candva o sa gasesti difuzoare mai mari, mai calitative, o sa poti taia gaura mai mare pt montarea lor.... Odata trebuie inceput, experienta vine pe parcurs, mai ales daca te documentezi, inveti.... 

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări