Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMD 40200


Guest insp

Recommended Posts

Este posibil sa gasesc la cineva o schema a montajului care inlocuieste acest circuit.kIT-UL cumparat nu scoate decit 115v ,in loc de125 si nu stiu ce componenta cauzeaza acest defect.Poate fi si un defect de fabricatie.?

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Este posibil ca cineva sa fi inteles gresit. Eu a-m cumparat un KIT care iulocuieste SMR40200,dar acest montaj functioneaza prost .Nu vreau schema SMD-ului ci a KIT-ului pentru a vedea de ce nu ridica tensiunea mai sus de 115v.Kit-ul este de provinienta turca .Poate fi un defect de fabricatie si in acest caz vinzatorul nu ti-l mai primeste ca retur.Scuze pentru faptul ca a-m postat SMD in loc de S M R

Link to comment

Atunci e sursa tranzistorizata.Cursorul semireglabil la maximai 115V?atunci poti sa schimbi dioda zenner de 8V2 cu o dioda zenner de 10V.E o sursa clasica de TEC,ROYAL,THOMAS,etc.Decuplezi etajul de linii(colector BU),pe bara mare pui un bec de 100W,relezi tensiunea la 125V si gata :finga:

Link to comment
  • 7 months later...

Am facut montajul de inlocuire a SMR-ului dintr-un numar al revistei Depanatorul cu TDA 4605 pt. un Samsung de 37 cm , am respectat instuctiunile dar tensiunea de 125 V variaza intre 90 si 125 de volti in functie de consum , in functie de luminozitatea imaginii , imagine care si ea se umfla in functie de luminozitate. Daca reduc G2 la un nivel minim atunci tensiunea e cit de cit constanta dar imaginea e intunecata , cu bec sursa nu are forta sa porneasca . Mentionez ca tranzistorul din sursa am folosit BUZ91 . Ce trebuie sa modific ca sa aiba sursa putere suficienta ? ( Oare chiar transformatorul sursei ? ) . Multumesc pt. orice informatie folositoare .P.S. Imaginea scanata de mai sus din ce numar este ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines