Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare 12 v /4 amp. auto


Guest CORRADO

Recommended Posts

Guest CORRADO

Salutare tuturor.As avea nevoie de o schema sau un produs finit care sa-mi furnizeze in autoturism o tensiune relativ stabilizata de 12,5 v la un curent de aprox 4 amp, pentru diferite accesorii.Stiu ca stabilizarea implica o cadere mai mare de tensiune, dar va intra in actiune doar cu motorul pornit (14,4v, masurat), iar cu el oprit, evident ca nu mai este necesar.Firmele ofera alim. auto in comutatie pentru laptop-uri dar de la 15 v in sus.Poate ca daca ar fi posibil as lua unul si as reduce tensiunea de iesire (semireglabil?).Ceva sugestii?

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Guest CORRADO

da' ce consumator pretentios e de vrei stabilizarea acecea?dupa ce vad eu din titlu, din prescurtari pare un amplificator audio si ele nu necesita stabilizare

cred ca "4 amp. " vine de la 4 amperi :smt017
Sigur 4 amp. vine de la 4 amp_eri.Problema e interesanta si merita discutata.Am consumatori pretentiosi la variatii de tensiune(receptor tv digital DVB-T, interfata, monitor).Problema este ca pe acestia scrie U alim 12 V, dar masina in mers "livreaza" 14,4 si nu stiu daca vor "suporta " multa vreme " chinul"!Unii afirma ca un consumator normal accepta +/- 20% variatia tensiunii de alimentare fara distrugere,dar cand am dat sume importante pe aceste scule, nu stiu pe cine sa cred. :rolleyes: Au venit cu adaptoare de bricheta (similare cu cele de la tlf. mobile) iar acum am o colectie serioasa sub bord de care vreau sa scap prin conectarea lor la un singur stabilizator, sau direct la 12 v.Pe de alta parte un stabilizator nu poate functiona corect la asa caderi mici de tensiune-deci numai probleme..... :finga:
Link to comment

Si tu vrei sa spui ca in "adaptoarele" alea de... bricheta se afla stabilizatoare? Mai, sa fie!Chiar daca e asa, ascunde-le undeva, fa-ti o cablare pe gustul tau cu prize de alimentare adecvate si gata. Ce, daca ei zic ca trebuie sa le infigi in gaura de bricheta, trebuie sa-i si asculti?Daca totusi vrei sa mesteresti, nu scapi fara un convertor stabilizat DC-DC.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines