Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Mar

Intrebare despre telecomanda aer conditionat

Recommended Posts

As vrea sa scriu un program intr-un pic si sa-l folosesc pe post de telecomanda de la aparatul de aer conditionat(Galanz).Din cite am vazut nu este cod serial. Va rog cine are documentatie despre acest subiect sa ma ajute altfel sunt nevoit sa renunt. :smt022 :smt022 :smt022

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai pune manutza pe telecomanda originala, fa un montaj mic cu un TSOP si cu un osciloscop vezi tipul de codare folosit, numarul de biti per comanda, precum si comenzile in sine (toate astea dureaza maxim o ora). Apoi poti imlementa intr-un microcontroller comenzile si gata.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest alex

Am facut si eu ceva experimente cu o telecomanda de aer conditionat. Pe spatele ei scrie RC-5 de unde am dedus ca foloseste protocolul cu acelasi nume. Am observat ca spre deosebire de alte telecomenzi (TV, DVD, etc.) aceasta trimite cam 3 comenzi una dupa alta. De aceea, nici nu am reusit emularea ei folosind un program special pentru PDA-uri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat cu osciloscopul dar codul e prea lung si nu pot sa-l vad pe tot.Alta posibilitate nu exista?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest alex

Un analizator logic daca ai. Daca nu, sa cuplezi senzorul la portul paralel al calculatorului (sau serial mai bine avand in vedere viteza) si sa incerci sa esantionezi cumva semnalul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gasesti pe net destule "analizoare" si "osciloscoape" ce merg pe porturile de PC (de obicei paralel) si sunt gratuite (desi strict pentru scopul tau iti ajunge si o varianta demo).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am incercat cu osciloscopul dar codul e prea lung si nu pot sa-l vad pe tot. Alta posibilitate nu exista?

Mar,Am avut aceeasi problema ca si tine si am facut asa: Am "receptionat" ceea ce trimitea telecomanda "de hacuit" cu un receptor IR jumulit din alt aparat. Iesirea receptorului IR am bagat-o in placa de sunet si am inregistrat secvente 1.wav, 2.wav, 3.wav samd cu ajutorul Sound Recorderului. Am impins frecv de esantionare la maximum, ca sa fiu sigur ca prind tot, chiar daca fisierele rezultate erau mari. Dupa asta, am luat fisierele unul cate unul in Matlab si le-am analizat facand zoom-in pe portiuni. Inainte de asta am facut o limitare (soft) ca sa scap de regimuri tranzitorii.Nu stiu daca ai Matlab si daca esti familiar cu el, dar daca nu, cauta un convertor wav/csv. csv e un format pe care il intelege excelul si poti face grafice si toate cele.Spor!CiripEDIT: Uite si o poza cam cum arata codurile gasite de mine. De sus in jos am apasat tastele 0, 1 si 2. Codurile care difera sunt la inceput si eu le interpretez asa: 0->10010000..., 1->00000000..., 2->10000000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.