Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
avengers

Ecran laptop!

Recommended Posts

Salutare.Un prieten de-al meu are un ecran laptop.Ce as putea sa fac cu el.M-am gandit ca as putea sa-l leg la placa video.....dar o mare problema....mufa lcd-ului are vre-o 20-25 de pini.Da-ti-mi shi mie un sfat.

Link to post
Share on other sites

Guest MCL2k6

Salutare,e o cale sa legi LCD-ul de la laptop la calc.Eu am facut-o pentru un panou dintr-un laptop Daewoo. Panoul era LG (Goldstar) LP121s1-D. Asta mi se pare ca are niste controlere in ea. Sunt chipurile line-drivers si dupa aceea mai e o placa cu niste cipuri. Partea buna e ca are cate 6 biti intrare pt. fiecare culaore. Daca inmultesti, ies 255 mii de culori.Uite cum am facut. Am luat o placa video mai veche (S3Trio 64V+) care inca are VESA Feature Connector (VFC). Asta e un conector de 26pini, folosita pe vremuri sa legi de placa vid niste placi decodoare MPEG, placi de capturi, etc. VFC-ul are 8 biti de iesire (asta e partea nashpa).Io am facut un cablu de 25 pini dintr-un cablu pt. floppy, pe care am pus o mufa de 25pini cu care se lega portul paralel de placa de baza.Pe net gasesti pin-out pentru VFC.Legi primul bit pe MSB pentru rosu al panoului, ai doilea bit pe MSB - verde si al treilea MSB pe albastru.Acu urmatorii 3 biti al panoului le legi impreuna, si la astea conectezi al 4-lea bit de la feature connector. Tot asa procedezi cu restul de 4 pini ramasi.Daca ai lucrat bine, ar trebui sa ai 256 culori pe panou.De asemenea tre sa conectezi Hsyn, Vsync si Blanking la panou. Blanking de obicei se conecteaza pe pinul Enable sau DTMG (cum am io).Din aceasta configuratie mai mult de 256 de culori nu se pot obtine. Totusi zic ca panoul LCD merge asa pentru un server de ex.Am uitat sa-ti zic ca trebuie alimentat background-light-ul LCD-ului (de obicei 5 sau 12V) si LCD-ul in sine (3.3 ori 5V, depinde de modelul LCD).Cauta pe google modelul LCD-ului tau si o sa gasesti acolo pinout-ul si tensiunile de alimentare.

Link to post
Share on other sites
Guest kovu_tlk

Caut de vreun an pinoutul de la displayul meu si nu-l gasesc desi este un pannel folosit la mai multe laptopuri. Google zice numa de replacements. Placa cu vesa am un geforce 2mx400 la 64 ram si pentru un server m-ar ajuta mult o chestie d-asta. LCDul este un hitachi tx36d85vc1caa. Daca imi gaseste cineva pinout la el raman etern indatorat :goodman:

Link to post
Share on other sites

Daca gasesti doar replacement-uri, asta inseamna ca si lcd-ul tau si replacement-ul sunt compatibile la pini, astfel poti sa cauti pinout-uri pentru replacement-uri, care implicit se vor potrivi cu al tau :yawinkle:Later edit: Pacat ca forumul ala e in franceza, engleza era mai clara. Oricum, bine ca exista destui translatori online (stiu linkuri destule, nu e nev sa postati)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines