Guest orbita Posted April 16, 2006 Share Posted April 16, 2006 BUNA ZIUA,As dori sa aflu daca se poata face asa ceva?Este un aparat care foloseste un atmega128 la care se poate upgrade pe net.Acest atmega este partial defect si inca mai merge(100ohm pe alimentare 5v)se poate pune un ATmega128 nou cumva paralel sa-l programeze si pe acesta verificind primul integrat la upgrade?LA hex-ul acestui atmega nu am acces si el este blocat pentru citire.Acest aparat se conecteaza pe portul paralel si este un fel de protectie software si costul lui este destul de mare.Nu vreau sa sparg aceasta cheie ci doar sa o repar.Are o cheie electronica pe un chip Dalas si nu rezolv nimic clonand acest aparat,ci doar daca se poate programa cumva in paralel ambele integrate.Se poate afla daca windowsul creaza un fel de fisier temp in timpul acestui upgrade,banuesc ca programul de upgrade sterge acest temp dupa upgrade,dar banuesc ca se poate cumva bloca acasta stergere?As fi recunoscator pentru orice informatie care ar putea sa ma ajute. Link to comment
dandumit Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 Buna,Nu este prea ortodox insa :Daca ar fi cumunicat pe seriala as fi presupus ca este vorba de un bootloader. Cele mai evoluate mai variante folosesc encriptie la comunicatie asa ca n-ar folosi sa "Asculti" ce comunica acolo.Fiind pe paralel nu sunt prea convins ca i-l reprogrameaza de fiecare data.Cati pini foloseste din paralela ? Link to comment
one Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 Parerea mea este ca nu se programeaza intreaga memorie, ci doar o parte. Raman "nereprogramate" acea parte a programului care realizeaza "self"-programarea si probabil o zona de boot, asa ca nu poti citi decat o parte din aceste date. Link to comment
Guest orbita Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 scuze pentru un raspun intirziat,se folosesc toti pinii de la portul paralelin afara de 12,13,15,17(la amtel sint comutati pinii 18,33-43l a portul paralel),update se face prin activeX,are un eeprom 24256,si la update verifica SN,versiunea FW si acest eeprom.banuesc ca nu rescrie tot softul,dar imi scrie ca reprogrameaza amtelul la upgradeepromul l-am salvat pentru orice eventualitate.se foloseste un fel de bootloader banuesc,altfel nu cred ca ar putea fi upgradat prin portul paralel.Sau exista vre-un soft care poate programa direct din portul paralel,fara a trebui dezlipit integratul(un fel de bootloader universal,sau ele sant facute particular de programatori?)a citi acest amtel cred ca sint slabe sanse.stiu ca este neortodox sa spargi programe,dar eu nu vreau s-al sparg,doar sa-l repar cu un cost decent,nu sa dau citeva sute de euro pentru o cheie noua. Link to comment
one Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Da, se poate face citirea si programarea "in circuit" a oricarui controller ATMEL AVR, fara dezlipirea integratului.Dar ma indoiesc ca poti citi ceva din el, mai mult ca sigur are protectie la citire, adica il poti sterge complet si rescrie, dar nu poti citi actualul program. Logic, nu? Altfel, ce fel de protectie ar mai fi?Deci nu prea cred ca poti. Link to comment
Recommended Posts