Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator pentru woofer

Guest spanisheyes

Recommended Posts

Guest spanisheyes

pai as avea si eu nevoie de o schema pentru un amplificator pentru subwoofer cat se poate de simpla (pt ca nu sunt cine stie ce geniu )care sa scoata vreo 60-70w la 4 ohmi

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• vikingul38

2

• cosmin_cosmin_1

1

• MiniTehnicus

1

• bogdan_2006

1

perfect as zice de un tda 1562 q....e la 12 - 16 volti...dar amperaj destul ...6-7 A :tonqe: chiar am primit integratul de la c..........xdupa ce vne iepurasul o sa-l incerc sa vad ce poate....daca vrei schema cu pcb...pot sa-o pun....mai e postata pe forum....exact atat scoate...50 wati pe 4 ohmi... :rock:

Guest o_kh3

da te rog.... de cand caut pe cineva care sa ma ajute :d am mai postat acum cateva zile si ma luase lumea la misto :Dastept schema din partea ta ;)

• 7 months later...

o sursa de pc are in jur de 2-3 a putin cat iti trebuie tiedaca vb de o sursa mai veche e posibil sa aiba si mai putinexact asa am avut eu si mi-am cumparat un toroidalacuma faci cum crezi k e mai bine pt tine

Sursa trebuie modificata pentru 12v, toate protectiile sunt cu referinta pe 5v.Pentru cativa amperi pe bara de +12v se monteaza o rezistenta de puterepe tensiunea de 5v, altfel sursa nu functioneaza.

Acum cateva minute am terminat de construit un amplificator cu tda1562. Prima data l-am conectat la o sursa de 200w, de la un pentium 2, si spre suprinderea mea, cand dadeam drumu la amplificator, sursa se oprea. M-am gandit ca e proiectata sa se opreasca imediat ce simte o crestere brusca de curent.La bateria de la masina merge amplificatorul fara probleme.Asadar, eu zic ca trebuie sa avem grija daca folosim o sursa de calculator, mai ales una mai veche.Eu as avea o alta intrebare referitoare la acest amplificator. Cum trebuie sa fie conectat pinul 16, pentru a functiona la capacitate maxima? In cele 2 scheme pe care le-am gasit, era lasat neconectat. La voi cum e?