Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator,lcd,etc


Recommended Posts

Sincer nu stiu cu ce sa incep:

1.Am cumparat programatorul din poza(cu cd-ul de rigoare),intrebarea este: as putea sa scriu pe displei-ul ala vreun cuvant?(are in dotare ptr teste un pic16f627-04/p.De ex: sa-l fac voltmetru ,sa scriu pe el "buna ziua" sau....

2.Cum sa fac un voltmetru din afisajul ala cu cifre , ce este nevoie ...tot un pic?

 

3. Recunosc ca nu am citit nimic despre PIC aproape de loc de cand s-a infiintat forumul....in consecinta va rog fitti blanzi... dar la obiect

4. Cum,unde se leaga lcd-ul ala?

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Da, tu ai un sistem de dezvoltare, deci poti sa-l adaptezi la ce vrei tu. Prima data as incerca sa gasesc schema pe net. Este cunoscuta schema sistemului tau din poza. Sapa un pic pe net si dupa ce gasesti schema posteaz-o aici. Banuiesc ca ai cumparat de la Conex kit-ul. Ca sa conectezi un LCD la acel sistem de dezvoltare iti trebuie minim 7 pini. 3 pini de control, 4 pini de date. Ai pe placa 4 sloturi am vazut pentru diferite tipuri de picuri. Cauta pe http://www.microchip.com cite un exemplar din fiecare familie cu 28 , 18 , 14 si cu 8 pini. Vad ca deja ai pe placa un pic cu 18 pini. E bun pentru a comanda un LCD. Daca nu ai schema identifica unde sunt fiecare iesire a picului cu 18 pini. Banuiesc ca unele au conectate un led si o rezistentza , altelele un buton (push). Dupa ce vezi asta scrie aici. S-ar putea mai mult ca sigur ca o parte din pinii I/O de la socul de 28 si 18 sa poata fi folositi de tine si va fi deajuns doar sa lipesti la acesti pini 7 fire subtiri si sa le duci la LCD.

Pina sa ajungi insa acolo te poti juca un pic cu sistemul de dezvoltare. Sa incerci sa prinzi un led, sa incerci sa aprinzi un led cind apesi un buton. Placa deja are leduri si butoane gata puse sa te poata ajuta. Si dupa ce inveti cite ceva te poti apuca si de LCD.

uite un link foarte bun, este in romana si chiar iti da si cod care poti sa-l iei si sa-l incarci in pic si ai sa vezi ca merge.

http://www.mikroelektronika.co.yu/roman ... icbook.htm

Ce trebuie sa fi atent este ca, configuratia din exemplu sa se pupe cu ledurile de pe placa ta. De exemplu daca tu ai in exemplu un led pus pe unul din pinii portului B si vezi ca la tine pe placa ai ledurile pe portul A schimbi in cod configurarea. Daca nu iti dai seama scrie aici si ai sa primesti raspuns.

Link to comment

Nu ma ajuta ce ai pus pe site. Eu doream schema , sa vad conexiunile , nu pozele. Deci identifica pentru soclul de 18 si 28 de pini unde se duce fiecare pin si scrie aici intr-un mesaj!!! Daca este lasat in aer scrie NC, daca se duce la led scri -> LED, daca se duce la un buton scrii -> PUSH .Si apoi continuam.

Link to comment

Scuze, am uitat sa spun ca nu am putut deschide pdf-ul, dar acum am reusit. Deci ca sa nu modifici placa poti folosi portul C (RC0-RC7) ca sa comanzi LCD-ul. Dar iti trebuie un pic cu 28 de pini (16F876 sau altceva). Poti lipi deci 7 fire care le duci direct la LCD. Ma gandesc ca e cel mai simplu. Dar pina atunci ai incercat sa aprinzi un led de pe placa aia de dezvoltare?

Link to comment

mdea hm, hai ca sa nu mai consumam spatiu de aici de pe forum , iti dau id-ul meu de pe yahoo messenger. Sunt multe de zis si :) nici chef de sapat nu ai. Ti-am dat un link dar nu te-ai uitat pe acolo, altfel ai fi stiut ce insemaan fisier .HEX, programul MPLAB. deci id-ul meu este vlad_2770.Si erau si aici pe forum la sectiune a PIC topicuri cum sa incepi cind esti incepator.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines